Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Státní zástupkyně: Střelec z pražské filozofické fakulty netrpěl duševní poruchou

„Pachatel nebyl postižen duševní poruchou,“ řekla Murínová. Jakmile bude posudek dokončený, znalkyně je podle ní připravena závěry zveřejnit a obhájit je. Murínová v této souvislosti žádala o trpělivost. Na jednání výboru dorazili i rodinní příslušníci obětí střelby. Dále čtěte: Léčil ho psychiatr. Přesto dostal střelec z FF zbrojní průkaz, tvrdí zdroj. Co říkal ve škole? Znalkyně […]
Menej ako 1 min. min.

„Pachatel nebyl postižen duševní poruchou,“ řekla Murínová. Jakmile bude posudek dokončený, znalkyně je podle ní připravena závěry zveřejnit a obhájit je. Murínová v této souvislosti žádala o trpělivost. Na jednání výboru dorazili i rodinní příslušníci obětí střelby.

Dále čtěte: Léčil ho psychiatr. Přesto dostal střelec z FF zbrojní průkaz, tvrdí zdroj. Co říkal ve škole?

Znalkyně zpracovává podle státní zástupkyně psychologický profil pachatele. Vedle kriminalistických postupů má pomoci k určení pachatelova motivu. „Jdeme hluboko do historie jeho života,“ řekla Murínová.

Při střelbě na fakultě v centru Prahy přišlo loni před Vánoci o život 14 lidí, mezi nimiž byli studenti a pedagogové. Po útoku pachatel, který byl podle policie studentem fakulty, spáchal sebevraždu. S pachatelem souvisely také vraždy v Klánovickém lese a ve středočeské Hostouni.

Vyšetřování nadále pokračuje. Proto podle Murínové nelze podávat žádné konkrétní, ale jen obecné informace. Základní lhůta pro vyšetřování je půlroční. Vojtěch Motyka z pražské policie uvedl, že policisté o její prodloužení ještě nežádali.

Schůzi výboru nechali svolat poslanci opozičního hnutí ANO v souvislosti se snahou zřídit k postupu policie vyšetřovací komisi.

Mohli jste přehlédnout: Řádění střelce z fakulty mohlo skončit hůř. Měl špatné náboje, vysvětlil policejní instruktor

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie