Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Stavebné práce na rýchlostnej ceste R3 Tvrdošín – Nižná nad Oravou pokračujú

Výstavba obchvatu Tvrdošína na rýchlostnej ceste R3 je v plnom prúde, hoci je omeškaná. Ako informuje mesto Tvrdošín, táto stavba mala byť dokončená už v júni minulého roka, avšak kvôli komplikáciám, ako sú tvrdšie horniny a preložky plynu, bol termín posunutý o niekoľko mesiacov a náklady na stavbu sa zvýšili o 15 miliónov eur. Národná […]
Menej ako 1 min. min.

Výstavba obchvatu Tvrdošína na rýchlostnej ceste R3 je v plnom prúde, hoci je omeškaná.

Ako informuje mesto Tvrdošín, táto stavba mala byť dokončená už v júni minulého roka, avšak kvôli komplikáciám, ako sú tvrdšie horniny a preložky plynu, bol termín posunutý o niekoľko mesiacov a náklady na stavbu sa zvýšili o 15 miliónov eur. Národná diaľničná spoločnosť (NDS) už stavebným dodávateľom vyplatila 3,5 milióna eur.

Problematika výstavby a náklady
Výstavba diaľnic na Slovensku sa potýka s vysokými nákladmi a pomalým postupom prác. Predraženie a meškanie sú bežnými javmi nielen pri výstavbe veľkých krajských miest, ale aj menších obchvatov. Obchvat Tvrdošína mal byť dokončený v lete minulého roka, no podľa diaľničiarov sa jeho dokončenie môže presunúť až na budúci rok.

Prínosy obchvatu Tvrdošína
Nový 5,6 km úsek obchvatu Tvrdošína odľahčí mesto od tranzitnej dopravy a prinesie viaceré benefity:

Zníži hlučnosť, prašnosť a vibrácie, čím zlepší životné podmienky miestnych obyvateľov.
Zvýši bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky.
Skráti čas jazdy motoristov a zníži spotrebu pohonných hmôt.

Vyjadrenie primátora
Primátor Tvrdošína Ivan Šaško je rád, že sa po dlhoročnej príprave stavba konečne realizuje. Práce však neprebiehajú podľa harmonogramu a podľa primátora je zmluvný termín dokončenia stavby nereálny. Z jeho rozhovorov s diaľničiarov a stavbármi vyplýva, že dokončenie stavby sa môže posunúť na budúci rok, niekedy v polovici roka.

Výstavba obchvatu Tvrdošína na rýchlostnej ceste R3 prináša výhody pre mesto a jeho obyvateľov, ale zároveň poukazuje na problémy súvisiace s vysokými nákladmi a pomalým postupom prác na Slovensku. Aj napriek týmto výzvam sa mesto teší na dokončenie stavby, ktorá prispeje k zlepšeniu kvality života obyvateľov a zvýšeniu bezpečnosti cestnej dopravy.

© Slovenský večerník/ilustračné foto

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie