Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Steak s veľkonočnou plnkou a vínovou omáčkou

Na prípravu 2-3 porcií budeme potrebovať : Plnka 8 ks aspoň deň starých rožkov1 stredne veľká cibuľa50g údenej slaniny20g masla120g baby špenátu50g listov medvedieho cesnaku5 vajec   Steak 1 ks vyzretého steaku napr. rib eye (cca 450-500g)2 PL olejasoľ a čierne korenie Omáčka 600 ml hovädzieho vývaru200ml červeného vína Dunaj 25g maslasoľ, čierne korenie Postup: Plnka: […]
Menej ako 1 min. min.

Na prípravu 2-3 porcií budeme potrebovať :

Plnka

8 ks aspoň deň starých rožkov1 stredne veľká cibuľa50g údenej slaniny20g masla120g baby špenátu50g listov medvedieho cesnaku5 vajec

 

Steak

1 ks vyzretého steaku napr. rib eye (cca 450-500g)2 PL olejasoľ a čierne korenie

Omáčka

600 ml hovädzieho vývaru200ml červeného vína Dunaj 25g maslasoľ, čierne korenie

Postup:

Plnka:

Rožky nakrájajte na menšie kocky a dajte do veľkej misy.Cibuľu nakrájajte nadrobno a slaninu na menšie kúsky.Na panvicu dajte maslo, cibuľu aj slaninu a restujte na miernom plameni kým sa slanina nevypečie a cibuľa bude opečená do sklovita.Potom pridajte špenát, panvicu prikryte pokrievkou a nechajte asi 3 minúty podusiť.Celú zmes premiešajte, pridajte na hrubo nasekaný medvedí cesnak, odstavte a nechajte chvíľu vychladnúť.V menšej miske zmiešajte vajcia s mliekom, pridajte ich k rožkom spolu so špenátovou zmesou a dobre premiešajte.Formu na chlebík vymažte maslo a vysypte strúhankou. Plnku natlačte do formy, uhlaďte povrch a prikryte ho alobalom.Dajte piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov na približne 30 minút.Potom plnku odokryte a pečte ešte ďalších 10-15 minút do zlatova. Po upečení nechajte chvíľu vychladnúť, vyberte z formy, a pred krájaním nechajte plnkú plne vychladnúť.

 

Steak:

Steak potrite olejom a dobre osoľte . Rúru rozohrejte na 100 stupňov, a pod mriežku si dajte pekáč.Steak položte na mriežku a každých cca 15 minút steak v rúre otočte. Pečte kým steak nedosiahne vnútornú teplotu cca 55 stupňov. Trvá to približne 45-50 minút podľa veľkosti a hrúbky steaku.Keď steak dosiahne požadovanú teplotu vyberte ho a rozpáľte si panvicu. Opäť potrite trochou oleja z každej strany a zprudka opečte z každej strany.Steak môžete aj pritlačiť aby vznikla rovnomerná krusta.

 

Omáčka:

Na omáčku si v panvici vyredukujte hovädzí vývar, kým nestratí väčšinu tekutiny a nezhustne. Potom prilejte víno, opäť ho nechajte vyredukovať.Omáčku ochutnajte a podľa potreby osoľte a okoreňte. Na záver dajte do omáčky maslo a stiahnite ju z ohňa.

 

Steak nakrájajte na plátky, osoľte a okoreňte podľa chuti, prelejte omáčkou a podávajte spolu s plnkou.

Za recept ďakujeme LaPetit

Príspevok Steak s veľkonočnou plnkou a vínovou omáčkou je zobrazený ako prvý na Pereg.sk.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie