Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Steelka išla proti európskemu priemeru. Segment vidí zlepšenie, no budúcnosť huty je otázna

Oceliarsky segment sa v poslednom období stretáva s toxickým mixom, ktorý ťahá nadol zisky celého segmentu vrátane košickej Steelky. Medzi najväčšie problémy patrí pokles cien ocele, zníženie dopytu a spomalenie ekonomík vrátane top zákazníkov, akými sú stavebníci a automobilky. Do toho sa miešajú naďalej vysoké ceny energií, inflácia, vojna na Ukrajine, lacné dovozy z Ázie, a aby […]
Menej ako 1 min. min.

Oceliarsky segment sa v poslednom období stretáva s toxickým mixom, ktorý ťahá nadol zisky celého segmentu vrátane košickej Steelky. Medzi najväčšie problémy patrí pokles cien ocele, zníženie dopytu a spomalenie ekonomík vrátane top zákazníkov, akými sú stavebníci a automobilky.

Do toho sa miešajú naďalej vysoké ceny energií, inflácia, vojna na Ukrajine, lacné dovozy z Ázie, a aby toho nebolo málo, zelené plány si vyžadujú obrovské investície do dekarbonizácie v rámci balíkov Fit for 55 a Green Dealu.

Jediná slovenská oceliareň sa navyše ocitla v patovej situácii, keď nevie, kto bude o pár mesiacov jej vlastníkom a či vôbec pôjde do masívnej investície za 1,7 miliardy eur do oblúkových pecí, na ktorých nákup navyše prišla o 600 miliónov eur z verejných zdrojov.

Európski priemyselníci pritom hovoria jasne. „Chceme d…

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie