Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Štefan Harabin: Ivan Korčok privítal, že Slovensko súhlasilo s ďalším balíkom sankcií proti Rusku a otvorením prístupových rokovaní s Ukrajinou. „Sú rozhodnutia vlády, ktorým t…

Ivan Korčok privítal, že Slovensko súhlasilo s ďalším balíkom sankcií proti Rusku a otvorením prístupových rokovaní s Ukrajinou. „Sú rozhodnutia vlády, ktorým treba zatlieskať. Bolo by dobré, keby to, s čím vláda súhlasí v Bruseli, odprezentovala aj doma,“ uviedol Korčok. Koalíciu kritizuje, že tieto kroky nekomunikuje. „V Bruseli nezazneli žiadne invektívy o fašistickom a skorumpovanom […]
Menej ako 1 min. min.

Ivan Korčok privítal, že Slovensko súhlasilo s ďalším balíkom sankcií proti Rusku a otvorením prístupových rokovaní s Ukrajinou. „Sú rozhodnutia vlády, ktorým treba zatlieskať. Bolo by dobré, keby to, s čím vláda súhlasí v Bruseli, odprezentovala aj doma,“ uviedol Korčok. Koalíciu kritizuje, že tieto kroky nekomunikuje.

„V Bruseli nezazneli žiadne invektívy o fašistickom a skorumpovanom ukrajinskom režime tak, ako ich dlhodobo počúvame od politikov vládnej koalície, (Slovensko) podporilo refundáciu dodávok vojenského materiálu Ukrajine z prostriedkov Európskeho mierového nástroja. Inými slovami, spolufinancujeme dodávky zbraní na Ukrajinu. Mimochodom, tu všade máme právo veta, z ktorého si vláda urobila trvalé volebné heslo, no ako nikdy doteraz, nepoužila ho ani včera,“ dodáva bývalý minister zahraničných vecí.

Vláde vyčíta, že v utorok mala viaceré tlačovky, no neodprezentovala na nich postoje, ktoré na rokovaní v Bruseli zastával slovenský minister zahraničných vecí Juraj Blanár (Smer).

Kritizuje ju aj za to, že napriek dobrým vzťahom s maďarskou vládou ju nedokáže presvedčiť, aby prestala vetovať uhradenie dodávok zbraní zo Slovenska na Ukrajinu.

Členské štáty v pondelok schválili 14. balík sankcií voči Rusku. Tieto opatrenia okrem iného zakážu investície na dokončenie ruských projektov v oblasti skvapalneného zemného plynu.

Sankcie sa zameriavajú na 116 jednotlivcov a spoločností z dôvodu ich konania voči Ukrajine. Takisto EÚ poskytujú viac nástrojov na to, aby sa zabránilo obchádzaniu sankcií.

Zdroj: Štefan Harabin

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie