Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Stellantis chce dosiahnuť plné využitie kapacít svojich tovární v Taliansku

Automobilová skupina Stellantis predpokladá, že kapacita jej tovární v Taliansku bude v roku 2030 využitá na 100 percent vďaka novým modelom vrátane hybridných vozidiel, ktoré podporia výrobu, píše Reuters. Stellantis a talianska vláda viedli v posledných mesiacoch slovnú prestrelku v súvislosti s klesajúcou produkciou automobilky v krajine, pričom Rím skupinu kritizoval za presun výroby niektorých modelov známych […]
Menej ako 1 min. min.

Automobilová skupina Stellantis predpokladá, že kapacita jej tovární v Taliansku bude v roku 2030 využitá na 100 percent vďaka novým modelom vrátane hybridných vozidiel, ktoré podporia výrobu, píše Reuters.

Stellantis a talianska vláda viedli v posledných mesiacoch slovnú prestrelku v súvislosti s klesajúcou produkciou automobilky v krajine, pričom Rím skupinu kritizoval za presun výroby niektorých modelov známych talianskych značiek Fiat a Alfa Romeo do krajín s nižšími nákladmi.

Zabijáci elektromobilov? Tieto autá zdolajú vyše dvetisíc kilometrov, stoja pod 13-tisíc eur

Generálny riaditeľ Carlos Tavares v utorok uviedol, že spoločnosť ubezpečila odbory o svojich výrobných plánoch do začiatku budúceho desaťročia a v niektorých prípadoch aj neskôr.

“V Taliansku bude v roku 2030 kapacita všetkých závodov využitá na 100 percent,” povedal Tavares po stretnutí so zástupcami odborov v závode Stellantis v Melfi na juhu Talianska.

Stellantis zamestnáva v Taliansku približne 43-tisíc ľudí. Skupina v súčasnosti rokuje s talianskou vládou o pláne, ktorého cieľom je rozšíriť produkciu skupiny v krajine na milión vozidiel do konca tohto desaťročia z približne 750-tisíc kusov v minulom roku.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie