Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Stimuluje viac ako dvojité espresso. Toto je káva pre skutočných gurmánov

25.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pexels/Letícia Alvares). Kávu často pijeme pre chuť, no vo väčšine prípadov po nej siahneme, keď sa cítime ospalí a potrebujeme dobiť energiu. V takýchto prípadoch sa väčšinou rozhodneme pre dvojité espresso, no na obzore sa objavil nový nápoj, ktorý môže úspešne nahradiť espresso či Americano. Red Eye Coffee. Čo […]
Menej ako 1 min. min.

25.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pexels/Letícia Alvares).

Kávu často pijeme pre chuť, no vo väčšine prípadov po nej siahneme, keď sa cítime ospalí a potrebujeme dobiť energiu. V takýchto prípadoch sa väčšinou rozhodneme pre dvojité espresso, no na obzore sa objavil nový nápoj, ktorý môže úspešne nahradiť espresso či Americano.

Red Eye Coffee. Čo je to za nápoj?
Foto: Pexels/Letícia Alvares

Red Eye Coffee. Čo je to za nápoj?

Alternatívou k známym a oceňovaným kávovým nápojom môže byť Red Eye Coffee, ktorá vznikla ako odpoveď pre ľudí, ktorým už kofeín obsiahnutý v klasických kávách nestačí. Tajomstvo jej sily a intenzity spočíva v tom, že ku klasickému Americanu sa pridáva jedna šálka espressa, čo z nejrobí ideálny nápoj pre ľudí, ktorí potrebujú silnú stimuláciu.

Samotný názov pochádza z nočných letov leteckých spoločností, ktoré vyžadujú od zamestnancov zvýšenú koncentráciu, a preto najčastejšie obsahujú dodatočnú dávku kofeínu. Za zmienku tiež stojí, že na svete existuje niekoľko variantov Red Eye Coffee.

Black Eye je verzia s dvoma dávkami espressa a Dead Eye má tri dávky. Všetky tri druhy sa podávajú teplé aj studené.

Obsah kofeínu v Red Eye Coffee

Aká je situácia s obsahom kofeínu v káve Red Eye? Vďaka dodatočnému espressu bude jedna porcia tohto kávového nápoja obsahovať 80-100 mg kofeínu. Toto množstvo z nej robí energetickú bombu, ktorá dokáže uspokojiť väčšinu ľudí hľadajúcich silnú stimuláciu.

Ľudia citliví na kofeín by si však mali dávať pozor, pretože tento nápoj môže byť pre nich príliš silný. Mali by sme tiež vziať do úvahy odporúčania Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO), podľa ktorých by dospelí nemali prekročiť 400 mg kofeínu denne a tehotné ženy – 200 mg.

Ako pripraviť kávu Red Eye Coffee?

Ak chcete vyskúšať kávu Red Eye Coffee a zistiť, či je tento nápoj pre vás, môžete si ho pripraviť sami vo svojej kuchyni! Stačí pridať ďalšie espresso do 220 ml čerstvo uvarenej kávy. A je to!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Osviežujúca ľadová káva na horúce dni. Výsledok Vás môže prekvapiť

Káva s doplnkom na spaľovanie tukov a dobrú funkciu srdca. Dávajte si však pozor, aby ste to nepreháňali

The post Stimuluje viac ako dvojité espresso. Toto je káva pre skutočných gurmánov appeared first on Vášeň v tebe.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie