Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Stoltenberg chce, aby spojenci z NATO dávali Ukrajine 40 miliárd eur ročne

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg plánuje požiadať spojencov, aby sa zaviazali poskytnúť 40 miliárd eur ročne na financovanie vojenskej pomoci pre Ukrajinu. S odvolaním sa na nemenovaných predstaviteľov Aliancie o tom vo štvrtok informovala agentúra Reuters. Očakáva sa, že ministri zahraničných vecí členských štátov NATO, ktorí sa vo štvrtok zišli v Prahe na neformálnej dvojdňovej […]
Menej ako 1 min. min.

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg plánuje požiadať spojencov, aby sa zaviazali poskytnúť 40 miliárd eur ročne na financovanie vojenskej pomoci pre Ukrajinu. S odvolaním sa na nemenovaných predstaviteľov Aliancie o tom vo štvrtok informovala agentúra Reuters.

Očakáva sa, že ministri zahraničných vecí členských štátov NATO, ktorí sa vo štvrtok zišli v Prahe na neformálnej dvojdňovej schôdzke, budú o Stoltenbergovom návrhu diskutovať v piatok.

Istý nemenovaný zdroj Aliancie podľa Reuters povedal, že od začiatku invázie Ruska na Ukrajinu v roku 2022 spojenci dosiaľ Kyjevu poskytli približne 40 miliárd eur ročne.

“Musíme udržať súčasnú úroveň podpory ako minimum, aby sme zabezpečili predvídateľnosť, ktorú Ukrajina potrebuje,” uviedol zdroj.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie