Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Stoltenberg: NATO musí byť pripravené na dlhotrvajúci konflikt na Ukrajine

Severoatlantická aliancia musí počítať s možnosťou predlžovania konfliktu na Ukrajine a poskytovania dlhodobej podpory Kyjevu. Povedal to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg generálny tajomník NATO v rozhovore pre americkú televíznu spoločnosť PBS. Severoatlantická aliancia je podľa neho povinná s týmto scenárom počítať. „Vojny sú svojou povahou veľmi nepredvídateľné, ale musíme byť pripravení na dlhú trať. […]
Menej ako 1 min. min.

Severoatlantická aliancia musí počítať s možnosťou predlžovania konfliktu na Ukrajine a poskytovania dlhodobej podpory Kyjevu.

Povedal to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg generálny tajomník NATO v rozhovore pre americkú televíznu spoločnosť PBS.

Severoatlantická aliancia je podľa neho povinná s týmto scenárom počítať.

„Vojny sú svojou povahou veľmi nepredvídateľné, ale musíme byť pripravení na dlhú trať. Preto je dôležité, že teraz diskutujeme nielen o krátkodobej podpore, ale hľadáme aj spôsoby, ako môžeme inštitucionalizovať dlhodobú podporu v rámci NATO,“ povedal.

Tieto opatrenia urobia pomoc Kyjevu „predvídateľnejšou a spoľahlivejšou“ a tiež „priblížia možnosť začať mierové rokovania“, dodal Stoltenberg.

Stoltenberg: NATO musí byť pripravené na dlhotrvajúci konflikt na Ukrajine

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie