Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Stoltenberg: Rusko posilnilo svoj obranný priemysel rýchlejšie ako NATO

Rusko posilnilo svoj obranný priemysel rýchlejšie, ako sa očakávalo, zatiaľ čo krajiny Severoatlantickej aliancie naopak stratili veľa času zvyšovaním zbrojnej výroby. V rozhovore pre „Sky News“ to uviedol generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg. Už skôr upozornil, že ruské hypersonické rakety vyžadujú, aby NATO malo masívny a viacvrstvový systém protiraketovej obrany. Rusko podľa neho skutočne intenzívne […]
Menej ako 1 min. min.

Rusko posilnilo svoj obranný priemysel rýchlejšie, ako sa očakávalo, zatiaľ čo krajiny Severoatlantickej aliancie naopak stratili veľa času zvyšovaním zbrojnej výroby.

V rozhovore pre „Sky News“ to uviedol generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.

Už skôr upozornil, že ruské hypersonické rakety vyžadujú, aby NATO malo masívny a viacvrstvový systém protiraketovej obrany. Rusko podľa neho skutočne intenzívne investuje do pokročilých zbraňových systémov, čo ukazuje na potrebu členských krajín bloku vybudovať viacvrstvovú kombinovanú protiraketovú a protivzdušnú obranu.

„Je pravda, že Rusko dokázalo posilniť svoj obranný priemysel rýchlejšie, ako sme očakávali a je pravda, že spojenci NATO venovali zvyšovaniu výroby viac času, ako by mali,“ povedal.

Okrem toho pripomenul, že očakáva pokračujúcu americkú podporu Ukrajiny bez ohľadu na výsledok novembrových prezidentských volieb. Je presvedčený, že európske krajiny a Spojené štáty budú naďalej pomáhať Kyjevu, pretože „táto podpora je v súlade s našimi bezpečnostnými záujmami“.

Stoltenberg: Rusko posilnilo svoj obranný priemysel rýchlejšie ako NATO

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie