Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Stoniš: ČT za obrovskou sumu točí estrády. Je třeba definovat úlohu veřejnoprávních médií

„V zákoně, který máme už přes třicet let, není přesně definováno, co je vlastně veřejná služba v oblasti médií. A myslím, že si to zejména Česká televize vykládá příliš široce,“ poznamenal Stoniš. ČTĚTE TAKÉ: Nové koncesionářské poplatky pro firmy? Jenom další tahání peněz, zlobí se podnikatelé Podle něj by proto bylo vhodné úlohu veřejnoprávních médií upřesnit […]
Menej ako 1 min. min.

„V zákoně, který máme už přes třicet let, není přesně definováno, co je vlastně veřejná služba v oblasti médií. A myslím, že si to zejména Česká televize vykládá příliš široce,“ poznamenal Stoniš.

ČTĚTE TAKÉ: Nové koncesionářské poplatky pro firmy? Jenom další tahání peněz, zlobí se podnikatelé

Podle něj by proto bylo vhodné úlohu veřejnoprávních médií upřesnit a podle toho naplňovat jejich roli. „Tu obrovskou sumu by bylo možné využít efektivněji pro jiný druh vysílání než ten širokopásmový,“ sdělil s tím, že bychom se měli bavit například o komerčním sportu či estrádách.

Proti tomu se však ohradil komentátor Českého rozhlasu Radko Kubičko, který zdůraznil, že veřejnoprávní média estrády nedělají. „Je možné hovořit o některých formátech, jako například StarDance, ale to jsou veřejnoprávní formáty z Velké Británie, takže to není žádná estráda,“ zdůraznil.

Stoniš dále podotkl, že Česká televize nezvládá celou situaci ohledně koncesionářských poplatků komunikačně. „Když generální ředitel říká, že pokud se poplatek nezvýší, bude muset propustit kolem 300 lidí, je to dokladem toho, že vlastně nevíme nic o vnitřním hospodaření České televize,“ uvedl.

S tím, že by měla být větší otevřenost ohledně hospodaření, souhlasil i Kubičko. „Jsou to veřejné prostředky, se kterými hospodaříme i my, a musí být pod veřejnou kontrolou. Takže jestli jsou nějaké pochybnosti, měly by se vyjasnit,“ zdůraznil.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Koncesionářské poplatky neutralitu médií nezajistí, řekl Nacher. Koalice s nimi podle něj šikovně šermuje

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie