Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Stovky Maročanů v neděli zaútočily na španělské hranice (video)

Čas od  času dochází v exklávách Ceuta a Melilla k jednorázovému náporu invaze, ať už ze strany Maročanů nebo hord ze subsaharské Afriky. Zatímco černoši se již soustřeďují spíše na trasu přes Kanárské ostrovy, Maročané se stále snaží pokořit hranice právě na tomto španělském území, které sousedí s Marokem. V neděli vypukl chaos poblíž plotu […]
Menej ako 1 min. min.

Čas od  času dochází v exklávách Ceuta a Melilla k jednorázovému náporu invaze, ať už ze strany Maročanů nebo hord ze subsaharské Afriky. Zatímco černoši se již soustřeďují spíše na trasu přes Kanárské ostrovy, Maročané se stále snaží pokořit hranice právě na tomto španělském území, které sousedí s Marokem.

V neděli vypukl chaos poblíž plotu oddělujícího Maroko a Ceutu, když stovky mladých marockých mužů koordinovaly pokus o ilegální překročení hranice.

Videozáznam, který můžete vidět níže, ukazuje, jak hordy marockých džihádistů doslova útočí na hranice.

Maročtí bezpečnostní důstojníci byli nuceni vytvořit lidskou bariéru, aby zabránili migrantům dostat se k plotu z ostnatého drátu do Španělska. Policisté pak stříleli kulky do vzduchu ve snaze dav rozehnat.

Další skupiny vetřelců byly také chyceny při pokusu přeplavat na španělské území na plážích Castillejos a Beliones, kde bylo nalezeno tělo Maročana.

Marocké úřady tvrdí, že zabránily migrantům ve vstupu do Španělska, ale neprozradily, kolik lidí bylo zadrženo.

„Rozsáhlý pokus o přechod v neděli přišel poté, co úřady potvrdily, že minulý týden zatkly nejméně 60 lidí kvůli kampani na sociálních sítích, která byla navržena tak, aby podnítila migranty k hromadnému překročení hranic.“

V příspěvcích na sociálních sítích, které hromadný útok na hranice vyvolaly, bylo 15. září popsáno jako „Den zaslíbený“ a „Velký únik“, což vedlo k silné policejní přítomnosti v pohraniční oblasti.

„Desítky lidí byly zadrženy pro podezření z „výroby a šíření nepravdivých informací“ na TikToku a Instagramu. Zprávy zveřejněné na platformách vyzývaly mladé Maročany, aby se shromáždili ve Fnidequ a poté se pokusili přejít do Ceuty přes hranici El Tarajal.“

Pokus o masový přechod vyvolal „nejtěžší bezpečnostní nasazení“ ve Fnidequ.

Mnoho Maročanů se nenechá vyvést z míry policejní přítomností a masovým zatýkáním a slibují, že se do španělského města dostanou jakýmikoli prostředky.

„Dělají to záměrně, aby nás vystrašili a zabránili nám to zkusit znovu. Ale nás to nezastaví. Budeme se vracet tolikrát, kolikrát to bude potřeba,“ řekl jeden neúspěšný vetřelec španělskému televiznímu kanálu La Sexta.

Španělský premiér Pedro Sánchez neuspěl ve své snaze dosáhnout spolupráce s africkými zeměmi, aby omezil rostoucí počet migrantů, kteří se pokoušejí překročit hranice v Ceutě a Melille, stejně jako na Kanárských ostrovech, kde počet příchozích také prudce vzrostl.

Španělská vláda nyní žádá EU, aby pomohla tisíce žadatelů o azyl přerozdělit do dalších zemí v rámci „sdílené solidarity.“

 

Ohodnoťte tento příspěvek!

[Celkem: 8 Průměrně: 5]

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie