Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Strašný zážitok prvých turistov z Chorvátska. To naozaj takéto ceny?

Možno vás tiež zaujíma, ako to v Chorvátsku tento rok naozaj vyzerá. Či sa miestni podnikatelia poučili z neúspechu, ktorý zažili v minulej sezóne, ktorá po mnohých úspešných rokoch nebola rekordná. Ľudia totiž začali rušiť zájazdy na poslednú chvíľu po tom, ako zistili, aké je na Jadrane draho. Mnohí z nich si potom sľúbili, že […]
Menej ako 1 min. min.

Možno vás tiež zaujíma, ako to v Chorvátsku tento rok naozaj vyzerá. Či sa miestni podnikatelia poučili z neúspechu, ktorý zažili v minulej sezóne, ktorá po mnohých úspešných rokoch nebola rekordná. Ľudia totiž začali rušiť zájazdy na poslednú chvíľu po tom, ako zistili, aké je na Jadrane draho. Mnohí z nich si potom sľúbili, že už rovnakú chybu neurobia.

Pozrime sa teda na skúsenosti skupiny turistov, ktorí sa každoročne vydávajú k moru mimo hlavnej sezóny. „Boli sme v Taliansku, Grécku, Španielsku a Turecku. A tento rok sme si povedali, že by sme konečne mohli navštíviť Chorvátsko,“ hovorí Miloš z Ostravy. „Voľba padla na ostrov Krk, pretože sme naň počuli len samú chválu. A keď sme tam dorazili, boli sme naozaj nadšení, pretože už prístup cez monumentálny most je nádherný, rovnako ako miestna príroda.“

Príchod na miesto ubytovania a stretnutie s majiteľom vily prebehli v poriadku, ale potom sa začalo všetko zhoršovať. „Išli sme do obchodu kúpiť základné potraviny. Ale tie ceny, to je nehorázne. Pivo je tu oveľa drahšie ako u nás a za obyčajný dezodorant chcú 5 eur,“ hovorí Miloš. Skupine z Českej republiky sa zdala drahá aj obyčajná voda.

Ale to bol len začiatok. „Verejné pláže so zázemím sú tu niečo strašné.
Prišli sme na známu pláž Vela v Baške a za rozpadajúce sa lehátko so slnečníkom chcú 30 eur,“ hovorí nespokojný turista. Ak by ste si za túto cenu predstavovali nejaký servis, napríklad obsluhu, ktorá vám prinesie osviežujúci nápoj, môžete na to zabudnúť. Musíte prejsť cez pláž k stánku, vystáť dlhý rad a kúpiť si niečo predražené.

„Na pláž si však obujte topánky, pretože tu nie je piesok, ale naozaj ostré kamene,“ hovorí pán Miloš. Ďalšie prekvapenie ho čakalo, keď sa pokúsil zaplatiť kartou, čo je v Česku štandard. Tu však o nej nikto nechce ani počuť a ceny jedla a pitia na pláži nie sú práve ľudové. „Za pivo tu zaplatíte sedem eur a za nejaké jedlo okolo dvadsať, ale je to veľmi obyčajné a nie veľmi dobré rýchle jedlo.“

Je to všetko zlé

Trápne zážitky na pláži však pokračujú. Okolo ležadiel sa motajú predavači úplne zbytočných predmetov, ale vždy sa im podarí upútať pozornosť detí, ktoré sa potom dožadujú predražených drobností.

Veľkou anabázou je potom obyčajná sprcha, keď človek vyjde k moru. „Vezmite si veľa drobných, a to päťdesiat centov, inak sa jednoducho nesprchujete. Za päťdesiat centov dostanete tridsaťsekundovú sprchu v slabom prúde. Ak sa chce takto sprchovať celá rodina, vyjde to minimálne na dve eurá. A to po každom kúpaní. Nikde inde som to nevidel,“ hovorí Miloš.

Skupina turistov z Českej republiky sa zhodla, že niečo také nepotrebujú. Hoci sa im Chorvátsko páčilo pre svoj charakter, všetko kazia nekvalitné a predražené služby. „To naozaj nie je pre strednú triedu,“ hovorí Miloš.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie