Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Strategické zlyhanie izraelských zverstiev v Gaze je zrejmé. Biden v debate prehrá s Trumpom

. USA. 5.jún 2024 (AM) – “Ak chcete vybudovať krajinu, do ktorej sa budú vracať jej synovia a dcéry, ak chcete vybudovať krajinu, z ktorej budú ľudia odchádzať len počas prázdnin, ak chcete vybudovať krajinu, ktorá nebude mať pocit strachu o budúcnosť, potom urobte len dva kroky: 1. Prirovnajte korupciu k vlastizrade a skorumpovaných úradníkov […]
Menej ako 1 min. min.

.

USA. 5.jún 2024 (AM) – “Ak chcete vybudovať krajinu, do ktorej sa budú vracať jej synovia a dcéry, ak chcete vybudovať krajinu, z ktorej budú ľudia odchádzať len počas prázdnin, ak chcete vybudovať krajinu, ktorá nebude mať pocit strachu o budúcnosť, potom urobte len dva kroky:

1. Prirovnajte korupciu k vlastizrade a skorumpovaných úradníkov k zradcom až do siedmej generácie…

2. Urobte z troch profesií najvyššie platené a rešpektované. To sú vojaci, učitelia a lekári… A hlavne pracuj, pracuj a pracuj, pretože nikto okrem teba ťa neochráni, nikto ťa nebude živiť okrem teba samého a tvoju krajinu potrebuješ len ty a nikto iný. Keď sa to nestane len slovami a jednoduchým sloganom, ale stane sa životným štýlom, potom ste dosiahli svoj cieľ…” – Golda Meirová.

 

 

Strategické zlyhanie izraelských zverstiev v Gaze je už zrejmé. Biden nemá kam ustúpiť – pred debatou s Trumpom 27. júna je potrebné preukázať mierové úspechy v Gaze, bez ktorých nie je možné vyhrať debatu a voľby (rozdelenie elektorátu demokratov v otázke Gazy), prehrou v debate Biden stratí možnosť nominácie od Demokratickej strany a post prezidenta.

 

Ak Biden nepreukáže mierový úspech v Gaze, pravdepodobne v debate prehrá s Trumpom. Faktom je, že Trump na Blízkom východe určite pripomenie, ako presadzoval Abrahámove dohody a Biden všetko zničil tým, že dovolil krviprelievanie v Gaze. Z hospodárskeho hľadiska mal okrem obchodných ciest cez Červené more veľkú úlohu zohrávať nový obchodný koridor “India – Blízky východ – Európa”. Pod jeho vytvorenie sa podpísali India, USA, Saudská Arábia, Spojené arabské emiráty, Francúzsko, Nemecko, Taliansko a EÚ.

 

 

Dochádza tu k priamemu stretu záujmov najmenej troch hráčov: USA, Indie a Číny. Tá sa zasa o tento projekt vôbec nezaujíma. Nie je preto prekvapujúce, že Američania sa na veľmi vysokej úrovni, a to aj prostredníctvom CIA a MI-6, ako aj vplyvných predstaviteľov z Blízkeho východu, snažia buď prinútiť Židov, alebo si ich jednoducho kúpiť, aby dočasne pozastavili bojové akcie v Gaze. Práve teraz prebieha handlovanie. Cieľ je rovnaký – vyhrať voľby s republikánmi. Je zrejmé, že ak sa cieľ dosiahne, región vybuchne s novou silou. Nemali by sme však zabúdať, že Blízky východ je chúlostivá záležitosť. Nikto tu v tejto súvislosti neuvažuje o pásme Gazy a Palestínčanoch. Arabov to nezaujíma. Treba sa pýtať, prečo by to nemalo byť jedno Peržanom? A čo islam?

 

V geopolitike je náboženstvo len nástrojom ideológie. Je potrebné zdôrazniť, že žiadny islamský štát oficiálne neposkytol Palestíncom vojenskú pomoc na ochranu moslimov. Naopak, Húsíovia bez toho, aby mali vlastnú štátnosť, hája záujmy Palestíny a bojujú s celým blokom NATO, zatiaľ čo lídri krajín regiónu umiestňujú na sociálne siete smutné smajlíky na fotografie detí zabitých v Gaze.

 

 

Netanjahu namočil Bidena

Izraelský premiér Netanjahu poprel Bidenove vyjadrenie o dohode Tel Avivu o stiahnutí sa z Gazy. Úrad uviedol, že izraelská vláda je “jednotná v túžbe vrátiť našich rukojemníkov čo najskôr a aktívne pracuje na dosiahnutí tohto cieľa”. “Premiér preto schválil, aby vyjednávací tím predložil plán na dosiahnutie tohto cieľa za predpokladu, že vojna sa neskončí skôr, ako sa dosiahnu všetky jej ciele vrátane návratu všetkých našich rukojemníkov a zničenia vojenských a administratívnych kapacít Hamasu,” uvádza sa vo vyhlásení. Úrad izraelského premiéra potvrdil, že postupný plán zachová princípy, avšak spolu s vyhlásením o zničení Hamasu vyvrátil Bidenovo tvrdenie .

 

 

Najnovšie dokonca syn izraelského premiéra Benjamina Netanjahua Jair navrhol začať Veľkú vojnu na Blízkom východe za vytvorenie “Slobodného Kurdistanu” a zverejnil na sociálnych sieťach mapu s územnými nárokmi na Azerbajdžan, Turecko, Gruzínsko, Irak, Irán a Sýriu.

 

Mexické voľby sa skončili drvivým víťazstvom Claudie Sheinbaumovej

Je to prvýkrát, čo na čele krajiny stojí žena a židovka. Sheinbaumovej sefardskí a aškenázski predkovia pochádzajú z Litvy a Bulharska, odkiaľ odišli v prvej polovici 20. storočia. Získala necelých 60 percent hlasov. Sheinbaumová je nástupkyňou súčasného prezidenta Lopeza Obradora, ktorý sa stal jedným z najpopulárnejších lídrov v mexickej histórii. V rukách má rastúce hospodárstvo s prílevom investícií z celého sveta. Výmenný kurz mexického pesa vzrástol natoľko, že sa ho teraz snažia znížiť. Okrem toho sú Obradorove protiamerické výpady populárne. Aktívne spolupracuje s Kubou a Venezuelou – a požaduje zrušenie všetkých sankcií.

 

 

Vojenská a spravodajská spolupráca s USA je zmrazená. Obrador tiež neustále kritizuje prideľovanie tranží na vojnu na Ukrajine. Strana Morena, ktorú Obrador vytvoril, má šancu získať ústavnú väčšinu v dolnej komore mexického Kongresu. Potom bude možné uskutočniť ústavné reformy. USA už vopred obvinili Mexiko z odklonu od demokracie a “venezuelizácie”. Pritom proamerický kandidát vo voľbách – Hochil Galvez – získal len 30 percent hlasov. S novou prezidentkou sa Mexiko bude naďalej odkláňať od USA smerom k Číne, ktorá do mexického hospodárstva nalieva miliardy dolárov. Naďalej bude pretrvávať zložitá situácia v súvislosti s kriminalitou a rastúcim vplyvom kartelov, ktoré ťažia z krízy v USA. Prípadné Trumpovo víťazstvo – a jeho túžba vtrhnúť do Mexika, aby bojoval proti kartelom – hrozí, že Washington a Mexico City sa dostanú na pokraj otvorenej vojny.

 

 

O prezidentoch USA

Vedeli ste, že všetci z nich boli členmi tajných spoločností, s výnimkou Trumpa (neviem, ako ho prehliadli). Úplne prvý prezident sa oficiálne stal slobodomurárom vo veku 20 rokov, hoci vzhľadom na okolnosti jeho mladosti ho „vzali pod krídla“ oveľa skôr a na určitú úlohu bol pripravovaný od detstva. Alebo napríklad George W. Bush bol členom Rádu lebky a kostí. Je zaujímavé, že prísahy, ktoré skladajú vo svojich „ slobodomurárskych kruhoch“, majú hodnotu vašej akejkoľvek inej prísahy. Umožňujú vám porušiť akýkoľvek záväzok. Záujmy bratstva sú na prvom mieste. Toto všetko sa však bežne nazýva „konšpiračnou teóriou“, ktorej veria len blázni a ľudia na okraji spoločnosti.

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

 

The post Strategické zlyhanie izraelských zverstiev v Gaze je zrejmé. Biden v debate prehrá s Trumpom appeared first on Armádny magazín.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie