Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Stredoškoláci majú jasno: priorita je zahraničie, nie Bratislava. Drucker ukázal výsledky veľkého prieskumu

Stredoškoláci už počas štúdia rozmýšľajú, či budú po absolvovaní strednej školy pokračovať vo vzdelávaní na univerzite, alebo pôjdu pracovať.  Podľa najnovšieho prieskumu Študentskej rady stredných škôl chce značná skupina žiakov minimálne dočasne opustiť našu krajinu. Nebolo by to nič výnimočné, keby výsledky prieskumu neukázali ešte výraznejšie čísla, ako to bolo v posledných rokoch. Slovenská firma […]
Menej ako 1 min. min.

Stredoškoláci už počas štúdia rozmýšľajú, či budú po absolvovaní strednej školy pokračovať vo vzdelávaní na univerzite, alebo pôjdu pracovať. 

Podľa najnovšieho prieskumu Študentskej rady stredných škôl chce značná skupina žiakov minimálne dočasne opustiť našu krajinu. Nebolo by to nič výnimočné, keby výsledky prieskumu neukázali ešte výraznejšie čísla, ako to bolo v posledných rokoch.

Slovenská firma získala v USA miliónový kontrakt. Na Floride postaví obrovský fóliovník, odolá aj hurikánom

Sám predseda tejto rady Viliam Dominik Ďuraš vraví, že ho veľký záujem o odchod študentov do zahraničia po absolvovaní stredných škôl prekvapil.

Na prieskume podľa vlastných slov pracovali s renomovanou firmou, ktorú však nemenovali, aby boli výsledky čo najrelevantnejšie. Dotazník vypĺňali študenti zo všetkých druhov stredných škôl.

Minister školstva Tomáš Drucker z Hlasu, ktorý výsledok prieskumu odprezentoval, preto hovorí, že sondáž bola vysoko reprezentatívna, lebo zachytila celú štruktúru. Ide teda o spôsob, ktorému verí: „Treba spolupracovať s mladými študentmi, lebo často nám povedia to, čo sa nedozvieme ani ako rodičia.“

Zahraničie láka najmä Bratislavčanov

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 74% na dočítanie.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie