Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Streľba na dva kilometre: Fínsko má novú ostreľovaciu pušku

. Fínsko, 8. jún 2024 (AM) – Fínska spoločnosť Sako vyvinula novú ostreľovaciu pušku TRG 62 A1. Zbraň prešla rozsiahlymi poľnými testami, v dôsledku čoho sa zohľadnila spätná väzba strelcov a vykonali sa zmeny v dizajne systému. TRG 62 A1 bude ďalším štandardom v obrannom priemysle, ktorý bude nasledovať kroky ostreľovacích pušiek SAKO TRG-22 a […]
Menej ako 1 min. min.

.

Fínsko, 8. jún 2024 (AM) – Fínska spoločnosť Sako vyvinula novú ostreľovaciu pušku TRG 62 A1. Zbraň prešla rozsiahlymi poľnými testami, v dôsledku čoho sa zohľadnila spätná väzba strelcov a vykonali sa zmeny v dizajne systému. TRG 62 A1 bude ďalším štandardom v obrannom priemysle, ktorý bude nasledovať kroky ostreľovacích pušiek SAKO TRG-22 a TRG-42 – hovorí developer.

 

 

TRG 62 A1 v kalibri 9,5×77 mm bola vytvorená pre potreby špeciálnych jednotiek. Hmotnosť pušky je 7 kg. Rozsah streľby presahuje dva kilometre. Zvýšenie palebnej vzdialenosti bolo umožnené prechodom na nový kaliber .375 CheyTac, ktorý je lepší ako tradičné kalibre ako .308 Win a .338 Lapua Magnum. Je to viac ako len puška; Tento produkt mení pravidlá hry v oblasti presnosti na veľké vzdialenosti – poznamenali v spoločnosti.

 

 

Nový systém, ktorý “poskytuje bezkonkurenčnú presnosť, dosah a spoľahlivosť”, patrí do rodiny fínskych ostreľovacích pušiek TRG. Prvý produkt v tejto rade bol vyvinutý v roku 1989 ako nástupca TR-6. Odvtedy sú pušky široko distribuované po celom svete. Tiež sú v prevádzke ruských špeciálnych síl.

 

 

Milan Novický

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

The post Streľba na dva kilometre: Fínsko má novú ostreľovaciu pušku appeared first on Armádny magazín.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie