Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Střelec z fakulty trpěl nenávistí a pocitem křivdy. Zazněly detaily o jeho psychickém stavu

Při střelbě na fakultě v centru Prahy přišlo loni před Vánocemi o život 14 lidí, mezi nimiž byli studenti a pedagogové. Po útoku pachatel, který byl podle policie studentem fakulty, spáchal sebevraždu. S pachatelem souvisely také vraždy v Klánovickém lese a ve středočeské Hostouni. MOHLO VÁM UNIKNOUT: Rakušan něco kryje, policie před střelbou chybovala, říká […]
Menej ako 1 min. min.

Při střelbě na fakultě v centru Prahy přišlo loni před Vánocemi o život 14 lidí, mezi nimiž byli studenti a pedagogové. Po útoku pachatel, který byl podle policie studentem fakulty, spáchal sebevraždu. S pachatelem souvisely také vraždy v Klánovickém lese a ve středočeské Hostouni.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Rakušan něco kryje, policie před střelbou chybovala, říká bratr oběti z filozofické fakulty

Ze znaleckých posudků podle Murínové vyplynulo, že se student chtěl pomstít, protože neměl dostatek mezilidských kontaktů, nedostávalo se mu uznání a byl společensky izolovaný. Jeho pocity dospěly až k vražedným úmyslům. Nenávist v něm klíčila a spojila se s fascinací násilím a zálibou ve zbraních. Rozpadly se mu morální hodnoty.

Student měl problémy s komunikací i se vztahy v rodině. „Veškeré tyto problémy nedokázal žádným způsobem řešit. Neměl nikoho, s kým by je řešil,“ prohlásila Murínová. Situace podle státní zástupkyně gradovala. Střelbu na filozofické fakultě měl naplánovanou už v listopadu 2023.

O vyšetřování střelby na fakultě na bezpečnostním výboru hovořili kromě Murínové i policisté, mimo jiné policejní prezident Martin Vondrášek či šéf pražské policie Petr Matějček. O tragické události, od níž v pátek uplyne půl roku, budou policisté informovat také odpoledne na tiskové konferenci.

Policie před několika dny útok, při kterém přišlo o život 14 lidí a dalších 25 bylo zraněno, odložila. Student fakulty, který ve škole střílel, spáchal po útoku sebevraždu. Kauzu ještě přezkoumá státní zastupitelství.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Lepší řízení zásahu na fakultě by zabránilo masakru, říká poslanec hnutí ANO. Vládní zákonodárce postup policie hájil.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie