Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Střet dvou světů: Přichází očekávaný duel Nerudová vs. Turek o hlasy mladých voličů

Zatímco jednička kandidátky STAN představuje evropský proud tuzemské politiky, tvář koalice Přísahy a Motoristů sobě reprezentuje nejen euroskeptický pohled, ale i odmítání klimatických aktivit. Názorový střet se na sociálních sítích, kde oba kandidáty sleduje značné množství uživatelů (Turek má 171 tisíc sledujících, Nerudová okolo 158 tisíc, pozn. red.), doprovází i mnoho invektiv a osobních útoků. […]
Menej ako 1 min. min.

Zatímco jednička kandidátky STAN představuje evropský proud tuzemské politiky, tvář koalice Přísahy a Motoristů sobě reprezentuje nejen euroskeptický pohled, ale i odmítání klimatických aktivit. Názorový střet se na sociálních sítích, kde oba kandidáty sleduje značné množství uživatelů (Turek má 171 tisíc sledujících, Nerudová okolo 158 tisíc, pozn. red.), doprovází i mnoho invektiv a osobních útoků.

K TÉMATU: Nerudová se stala oficiálně členkou STAN. Nejsi v tom sama, vzkázal jí Rakušan

Už na konci dubna připomínala bývalá kandidátka na post prezidenta ve videu na sítích některé Turkovy výroky: „Průměrná Danuše Nerudová vydechne 0,9 kg oxidu uhličitého za den. Někteří idioti si myslí, že je rozdíl, pokud jsou emise z Danuše, z krávy nebo auta. Navrhnul bych, aby se zkusila nadechnout a nevydechla.“

Nerudová Turkovi dlouhodobě vyčítá postoj ke klimatické krizi spojený s odmítáním Zelené dohody, která je mu výrazným trnem v oku. Lídr kandidátky Přísahy a Motoristů sobě nedávno připomněl, že v hlasování středních škol zaznamenala jeho koalice značný úspěch. V poslední době se také na adresu Starostů baví tím, že mu svými protireakcemi zvyšují preference.

Do boje o mladé voliče vstoupil i ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). „Opravdu nechci, aby nás tento xenofobní motorista reprezentoval v Evropském parlamentu. A už vůbec nechci, aby tento člověk něco říkal jménem Česka,“ obořil se na Turka a podpořil Nerudovou v jejím rozhodnutí uspořádat s protikandidátem duel.

„Za všechny, které Filip Turek uráží v této kampani, jsem se rozhodla jít s ním do duelu. Jeho nebezpečné lži je načase demaskovat,“ uvedla jednička kandidátky STAN na síti X.

Debatu mezi jedničkami kandidátek můžete sledovat v 21:30 v pořadu 360° na CNN Prima NEWS nebo prostřednictvím tohoto článku.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Drogy ve Sněmovně jsou naprostý bizár. To jsme všichni poslanci feťáci? ptala se Decroix

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie