Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Strúhanku nechajte na babičku a pripravte si moderné cestíčko na karfiol. Všetci si budú olizovať prsty

6.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Indian Food Images). Obchody nás vyzývajú, aby sme si kupovali čerstvý karfiol, a to sa oplatí využiť. Lahodná zelenina v chrumkavom obale je skvelým doplnkom večere. Skúste vymeniť štandardnú strúhanku za niečo nové a prekvapte všetkých chuťou. Čo by ste mali použiť na obalenie karfiolu? Vezmite si niekoľko návrhov. […]
Menej ako 1 min. min.

6.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Indian Food Images).

Obchody nás vyzývajú, aby sme si kupovali čerstvý karfiol, a to sa oplatí využiť. Lahodná zelenina v chrumkavom obale je skvelým doplnkom večere. Skúste vymeniť štandardnú strúhanku za niečo nové a prekvapte všetkých chuťou. Čo by ste mali použiť na obalenie karfiolu? Vezmite si niekoľko návrhov.

Čo by ste mali použiť na obalenie karfiolu? Vezmite si pár návrhov.
Foto: shutterstock/Indian Food Images

Karfiol je chutná zelenina, ktorú možno pripraviť na mnoho spôsobov. Je ideálny do polievky alebo ako príloha. Obsahuje veľa vlákniny, preto sa ho oplatí zaradiť do jedálnička v akejkoľvek forme. Ak sa chcete zaobísť bez strúhanky, môžete ju nahradiť mletým ľanovým semienkom alebo ovsenými vločkami. Obloha sa potom stane oveľa hodnotnejšou a výrazne neovplyvní chuť pokrmu. Skutočným hitom by však bolo pridať k nemu niečo iné

Z čoho pripravujete cestíčko na karfiol? Chutnejšia alternatíva strúhanky

Keď potrebujete výraznejší pokrm, napr. na romantickú večeru, zvoľte karfiol v parmezáne. Takto pripravený je to skutočná chuťovka. V sprievode rezňov alebo podávaný ako samostatné jedlo s lahodným dipom si na ňom pochutná každý. Ingrediencie potrebné na prípravu karfiolu v syrovom obale:

1 karfiol očistený a rozdelený na menšie ružičky,

100 g parmezánu,

4 lyžičky olivového oleja,

50 g paradajkovej passaty,

2 strúčiky cesnaku,

čajová lyžička mletej sladkej papriky

pol čajovej lyžičky cukru,

soľ, korenie.

Keď potrebujete výraznejší pokrm, napr. na romantickú večeru, zvoľte karfiol v parmezáne.
Foto: shutterstock/GCapture

Rúru predhrejte na 185 stupňov. Všetky koreniny dajte do misky, pridajte olivový olej a passatu, prelisovaný cesnak a dobre premiešajte na kašu. Karfiol vložte do misy, zalejte ho pastou a dôkladne premiešajte. Každý ružičkový kvet musí byť úplne obalený korením. Misku prikryte fóliou a marinovanú zeleninu odložte na 10 minút. Po uplynutí tejto doby obalte každú ružičku parmezánom. Veľký plech vyložte papierom na pečenie a položte naň karfiol. Pečte približne 35 minút, kým nie je karfiol hotový.

Čo môžete použiť namiesto strúhanky? Vyrobte si exotické cestičko na rezne

Ak vás už omrzeli klasické rezne, vyskúšajte niečo exotickejšie. Namiesto strúhanky použite na obalenie kokosové hobliny. Pred obalením mäsa ich zľahka pomeľte v mlynčeku na kávu alebo v mixéri. Vďaka tomu kokosový obal zostane počas vyprážania na svojom mieste a nebude sa od mäsa oddeľovať. Ak chcete dať rezňom ešte väčší charakter, pridajte do hoblín korenie, ktoré rozbije ich sladkosť, napríklad kari alebo štipľavú papriku. Takto pripravené mäso sa výborne hodí k vyššie uvedenému karfiolovému parmezánu.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Holandskú omáčku robím ako šéfkuchár. Nepoznám lepší recept na vajíčka a zeleninu

Vmiešajte karfiol a dajte na panvicu. Aj vašej svokre sa rozžiaria oči

The post Strúhanku nechajte na babičku a pripravte si moderné cestíčko na karfiol. Všetci si budú olizovať prsty appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie