Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Štúdia zistila, aký prerušovaný pôst by mohol byť najúčinnejší

Prerušovaný pôst, pri ktorom ľudia obmedzujú príjem potravín napríklad len na osem hodín denne, a po zvyšných 16 hodín žiadne kalórie nekonzumujú, je podľa odborníkov z Rakúska, Nemecka a Británie jednou z “najsľubnejších metód” na zníženie telesnej hmotnosti. Sú pre vás lieky na chudnutie ako Ozempic? Zvážte tieto riziká a výhody Nadváhou či obezitou pritom […]
Menej ako 1 min. min.

Prerušovaný pôst, pri ktorom ľudia obmedzujú príjem potravín napríklad len na osem hodín denne, a po zvyšných 16 hodín žiadne kalórie nekonzumujú, je podľa odborníkov z Rakúska, Nemecka a Británie jednou z “najsľubnejších metód” na zníženie telesnej hmotnosti.

Sú pre vás lieky na chudnutie ako Ozempic? Zvážte tieto riziká a výhody

Nadváhou či obezitou pritom trpí stále viac ľudí a podľa predpokladov expertov by ich v nasledujúcich 12 rokoch mohlo byť aj vyše 50 percent svetovej populácie, teda okolo štyroch miliárd.

Aby zistili, aká forma prerušovaného pôstu je najefektívnejšia, sledovali odborníci po tri mesiace 25 zdravých ľudí, z ktorých 11 mohlo každý deň jesť len v osemhodinovom intervale, šesť v štvorhodinovom a osem sa stravovalo každý druhý deň.

Po skončení experimentu, na ktorom sa zúčastnili predovšetkým ľudia bez nadváhy, sa ukázalo, že tí, ktorí sa stravovali len každý druhý deň, schudli v priemere o 1,9 kilogramu.

Schudla aj skupina, ktorá mohla jesť len v rámci štvorhodinového intervalu, a to o 1,1 kilogramu. Naopak ľudia, ktorí mali na stravovanie k dispozícii osemhodinový interval, pribrali 0,6 kilogramu.

Aj vzhľadom na malý počet účastníkov štúdie odborníci upozorňujú, že sa na jej základe nedajú robiť definitívne závery. Je však možné vytvoriť hypotézu, ktorú bude dobré ďalej preverovať.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie