Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Stupava si pripomenula 79. výročie oslobodenia od fašizmu

Dňa 5. apríla sa mesto Stupava uctilo pamiatku oslobodenia od fašizmu, keď si pripomenulo 79. výročie tohto dôležitého historického okamihu. Ako informuje mesto Stupava, pred poludním sa konala pietna spomienka pri pamätníku Kvet vďaky pred kultúrnym domom, ktorý slúži ako pripomienka oslobodenia a pamiatka na zosnulých vojakov Červenej armády, ako aj na miestnych obyvateľov, ktorí […]
Menej ako 1 min. min.

Dňa 5. apríla sa mesto Stupava uctilo pamiatku oslobodenia od fašizmu, keď si pripomenulo 79. výročie tohto dôležitého historického okamihu.

Ako informuje mesto Stupava, pred poludním sa konala pietna spomienka pri pamätníku Kvet vďaky pred kultúrnym domom, ktorý slúži ako pripomienka oslobodenia a pamiatka na zosnulých vojakov Červenej armády, ako aj na miestnych obyvateľov, ktorí položili svoje životy počas tohto oslobodenia.

Po úvodnom príhovore primátora mesta sa postupne položili k pamätníku vence zástupcovia rôznych organizácií, vrátane mesta Stupavy, Jednoty dôchodcov a Klubu seniorov Pohoda, ZO Slovenských protifašistických bojovníkov, Červeného kríža, ZO Slovenského zväzu záhradkárov a Slovenského zväzu telesne postihnutých. Tento akt symbolizoval úctu a vďaku voči tým, ktorí bojovali za slobodu a demokraciu.

Následne sa časť prítomných presunula k hrobu sovietskych vojakov na Obore, kde tiež položili kvety a venovali svoju úctu padlým vojakom. Tento dôstojný a slávnostný spôsob pripomenutia si histórie je dôležitou súčasťou kultúrneho dedičstva Stupavy a ukazuje oddanosť mesta pamäti tých, ktorí obetovali svoje životy za slobodu a mier.

© Slovenský večerník/ilustračné foto

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie