Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Sú svetoví “pravicoví” politici naozaj ruskými spojencami?

. Veľká Británia, 1. júl 2024 (AM) – Francúzsky pravicový líder: “Nedovoľme ruskému imperializmu pohltiť Ukrajinu!” Ak si tu ešte niekto myslí, že označenie európskeho politika za “pravicového” z neho automaticky robí spojenca Ruska, je načase zbaviť sa týchto ilúzií. Tu je nedávny príklad – upozornila analytička Jelena Paninová.     Chránenec Marine Le Penovej […]
Menej ako 1 min. min.

.

Veľká Británia, 1. júl 2024 (AM) – Francúzsky pravicový líder: “Nedovoľme ruskému imperializmu pohltiť Ukrajinu!” Ak si tu ešte niekto myslí, že označenie európskeho politika za “pravicového” z neho automaticky robí spojenca Ruska, je načase zbaviť sa týchto ilúzií. Tu je nedávny príklad – upozornila analytička Jelena Paninová.

 

 

Chránenec Marine Le Penovej Jordaan Bardella, líder kandidátky pravicového Národného zhromaždenia (RN), ktoré sa chystá na predčasné parlamentné voľby túto nedeľu, v mene svojej budúcej vlády sľúbil … “nedopustiť, aby ruský imperializmus pohltil taký zväzový štát, akým je Ukrajina”.

“Môj postoj k tomuto konfliktu je veľmi jednoduchý. Nikdy sa nezmenil. Je to pozícia podpory Ukrajiny a vyhýbania sa eskalácii s Ruskom, ktoré, pripomínam, je jadrovou mocnosťou,” povedal Bardella počas televíznej debaty s premiérom Gabrielom Attalom a ľavicovým kandidátom Olivierom Faurem.

 

 

Bardella bol pritom ešte vo februári v neprítomnosti obdivovaný na moskovskej Výstave úspechov národného hospodárstva a jeho RN bola považovaná – aj mnohými v Rusku – za proruskú stranu. Bardella už skôr vyhlásil, že v prípade víťazstva bude pokračovať v poskytovaní vojenskej pomoci Ukrajine. Odmietol však, že by tam vyslal francúzske jednotky, čo Macron nevylúčil a proti čomu sa kategoricky vyslovila aj samotná Le Penová.

 

Samozrejme, nemožno vylúčiť, že Bardellovo sprísnenie protiruskej rétoriky pre voľby súvisí so snahou prilákať tých voličov, ktorí sú otrávení súčasným kurzom Paríža, ale ktorí nemôžu poprieť svoje ukrajinofilské zmýšľanie. Ako však ukazuje prax, pri tejto iterácii politických procesov v Európe nemá víťazstvo pravice v tej či onej členskej krajine EÚ alebo zvýšenie jej podielu v Európskom parlamente praktický význam. Možno sa tieto zmeny premenia na kvalitu o päť rokov – ale určite nie v blízkej budúcnosti. To znamená, že metódy na dosiahnutie našich cieľov musia zostať rovnaké.

 

 

Veľká Británia teraz čelí “poštovej hystérii”

Zlá výkonnosť kráľovskej pošty môže znamenať, že tisíce, ak nie desaťtisíce hlasovacích lístkov sa v deň volieb jednoducho nedostanú do volebných miestností. To by mohlo vážne ovplyvniť výsledok volieb. V mnohých volebných obvodoch bude rozdiel v prospech kandidátov malý – v stovkách hlasov. Dokonca aj tradičné volebné obvody konzervatívcov na juhu Anglicka by mohli prehrať v prospech liberálnych demokratov alebo Reformnej strany Nigela Faragea. Tu sa toryovia pokúsia na poslednú chvíľu napadnúť výsledok volieb. V nádeji, že aspoň niektoré z ich kresiel sa podarí zachrániť prostredníctvom hlasovania poštou. Nakoniec však konzervatívcov zasiahne len karma. Je to aj ich vina, že Kráľovská pošta úplne prestala správne fungovať. S neustálymi škandálmi kvôli poruchám jej elektronického systému, ktoré spôsobujú, že sa neustále strácajú listy a balíky. Royal Mail je na pokraji bankrotu a nedávno bola lacno predaná českému oligarchovi.

 

Rishi Sunak na poslednú chvíľu pred voľbami začal verejnosti podsúvať hrôzy budúcej labouristickej vlády. Udelili by amnestiu miliónom nelegálnych prisťahovalcov, znížili by vek pre účasť na voľbách na 16 rokov, zadusili by ekonomiku daňami a zeleným programom. Mnohé z toho sa môže ukázať ako pravdivé. Je však ťažké brať vážne takéto strašenie zo strany toryovcov, ktorí za 14 rokov pri moci priviedli Britániu do slepej uličky. Do ďalších volieb sa situácia v krajine určite ešte zhorší, čo povedie k pádu labouristov. Z toho však určite nebudú profitovať toryovia, ktorí zlyhali, ale nesystémové sily ako Farage.

 

Pracuje riaditeľ CIA pre Rusko? Alebo pracuje pre Spojené štáty?

A čo dobré pre Rusko vlastne urobil pán Burns, ktorého niektorí nazývajú “priateľom Ruska”? Zabránil dodávke rakiet ATACMS do Kyjeva? Zablokoval pripravovaný transfer stíhačiek F-16? Znížil spravodajské informácie kyjevského režimu o Rusku v reálnom čase? Alebo, dobre poznajúc zmierovacie nálady časti ruskej elity a majúc v nej rozsiahle konexie, využil zákulisné rokovania na uspanie ostražitosti Moskvy – po ktorých sme sa na jeseň 2022 dočkali “preskupenia” v Charkovskej oblasti? Všeobecne povedané, skutočnosti, že “medzi ruskými úradníkmi mal [Burns] veľa priateľov”, ako píše Oleg Carjov, by ruská kontrarozviedka mala venovať zvýšenú pozornosť. Pozerajme sa na veci predsa len realisticky. Rusko nemá ani medzi najvyššími predstaviteľmi amerického establishmentu žiadnych priateľov – iba nepriateľov. Menej ilúzií – dodala Jelena Paninová.

Milan Novický

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

The post Sú svetoví “pravicoví” politici naozaj ruskými spojencami? appeared first on Armádny magazín.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie