Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Sú veľmi lacné no v obchode ich obchádzame. Čistia črevá ako vysávač

Ovsené otruby nie sú prvou voľbou, keď idete nakupovať, ale jedno je isté: oplatí sa mať malé balenie v domácej špajzi. Zaujímavý fakt: sú ideálne na občerstvenie počas raňajok, pretože vám dodajú energiu a zasýtia na dlhú dobu. Výhod konzumácie otrúb je viac a naše črevá budú po takomto jedle dokonale fungovať. Ovsené otruby: kúpite […]
Menej ako 1 min. min.

Ovsené otruby nie sú prvou voľbou, keď idete nakupovať, ale jedno je isté: oplatí sa mať malé balenie v domácej špajzi. Zaujímavý fakt: sú ideálne na občerstvenie počas raňajok, pretože vám dodajú energiu a zasýtia na dlhú dobu. Výhod konzumácie otrúb je viac a naše črevá budú po takomto jedle dokonale fungovať.

Ovsené otruby: kúpite ich takmer zadarmo

Ovsené otruby sú dostupné prakticky v každom obchode, takže nie je problém ich kúpiť. Málokedy sa však vyberú, pretože sa zvyčajne považujú za doplnok napríklad pečiva a takmer nikdy nehrajú prvé husle. Ovsené otruby sú veľmi cenné, aj keď sú vlastne vedľajším produktom mletia obilia: získavajú sa zo šupky, ktorá sa nedostane do múky.

Ukazuje sa, že ide o obrovskú dávku vlákniny, ktorá je skvelá pre naše črevá. Samozrejme, tento produkt obsahuje ešte mnoho ďalších zdravotných zázrakov, takže to je ďalší argument, prečo po ňom siahnuť, a to čo najčastejšie.

Na čo sú otruby dobré?

Ak chcete zistiť, na čo sú ovsené otruby dobré, musíte sa pozrieť na to, aké zloženie ponúkajú. Začína to vlákninou, ktorá má priaznivý vplyv na črevá: pomáha zbaviť sa usadenín, znižuje hladinu glukózy a krvný tlak v tele a zasýti na dlhý čas, čím eliminuje záchvaty vlčieho hladu. Ovsené otruby sú tiež zdrojom kompletných bielkovín, katalyzátora všetkých procesov v našom tele, ale sú aj cenným zdrojom energie. Málokedy sa spomína, že v zrnách sa nachádza aj selén a zinok (podporujú imunitu), draslík a horčík (prospievajú činnosti srdca a mozgu) a železo (posilňuje krv a zabraňuje anémii).

Ako správne jesť ovsené otruby?

Ovsené otruby by sa nemali jesť bez rozmyslu, aj keď vieme, že sú zdravé. V tomto prípade platí staré pravidlo: príliš veľa je nezdravé. Koľko by ste teda mali zjesť každý deň? Stačia dve lyžice denne: jedna na raňajky a druhá večerom.

Ako konzumovať ovsené otruby? Samozrejme, môžete ich pridať do mlieka alebo prírodného jogurtu, ale nič vám nebráni pridať ich do slaného pečiva, ako zahusťovadlo do polievok, ale môžete ich pridať aj do polievok, palaciniek a palaciniek.

Bohužiaľ, vzhľadom na to, že otruby obsahujú veľa vlákniny, tak ich priveľa môže spôsobiť žalúdočné ťažkosti. Okrem toho by ich nemali používať ľudia, ktorí trpia vredovou chorobou žalúdka alebo zápalovým ochorením čriev.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie