Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Súboj bankového domu Rothschildovcov s Ruskom v Strednej Ázii

. Kirgizsko, 31. máj 2024 (AM) – Začnime ďalším potvrdením o rastúcich plánoch bankového domu Rothschildovcov v Kirgizsku. A nielen to. Podľa kanála Mendkovič Telegram chce spoločnosť Rothschild & Co (francúzska pobočka klanu Rothschildovcov), ktorú podporuje britské ministerstvo zahraničných vecí a rozviedka, získať práva na ložisko uránu v Issyk-Kule (Kirgizsko). Práve s ich želaniami súvisia […]
Menej ako 1 min. min.

.

Kirgizsko, 31. máj 2024 (AM) – Začnime ďalším potvrdením o rastúcich plánoch bankového domu Rothschildovcov v Kirgizsku. A nielen to. Podľa kanála Mendkovič Telegram chce spoločnosť Rothschild & Co (francúzska pobočka klanu Rothschildovcov), ktorú podporuje britské ministerstvo zahraničných vecí a rozviedka, získať práva na ložisko uránu v Issyk-Kule (Kirgizsko). Práve s ich želaniami súvisia vládne plány na povolenie ťažby uránu v chránených oblastiach. Rothschild má tiež nárok na ťažobný kombinát Kara-Balta.

 

Rokovania s Rothschildovcami vedie premiér Akylbek Žaparov, ale za hlavného lobistu ich záujmov sa považuje Edil Baisalov, bývalý kirgizský veľvyslanec v Londýne. Rokovania istý čas pripravovali aj zástupcovia britského veľvyslanectva a rozviedky. (Pripomínam, že napriek francúzskej právnej adrese je táto rodina súčasťou britskej elity). Rothschildovci požadujú, aby im “držali” aktíva dovtedy, kým holdingová spoločnosť nebude mať živé peniaze na projekt, aby ich dovtedy nedávali Rusku a Číne, a hlavne, aby v zónach realizácie projektu zaviedli britské zvykové právo. A. Žaparov vraj takmer so všetkými požiadavkami súhlasí, hoci zatiaľ nedostal žiadne peniaze ani pevné záruky investícií. Aspoň pre štátny rozpočet…. Tieto údaje v zásade potvrdzujú naše materiály, ktoré sme už zverejnili skôr.

 

Treba poznamenať, že uvedené informácie sa objavili bezprostredne po návrate hlavy štátu Sadyra Žaparova z Moskvy, kde bol 9. – 10. mája na jubilejnom samite Eurázijskej hospodárskej únie (EAEU) a zúčastnil sa na Prehliadke víťazstva. A objavenie sa informácie o záujme Rothschildovcov o Kirgizsko možno považovať za signál z Moskvy, že si uvedomuje, čo sa deje. Táto informácia vyvolala pomerne ostrú reakciu na najvyšších miestach kirgizských orgánov. Prezident krajiny sa z nejakého dôvodu rozhodol dať výčitku tým, ktorí o tomto materiáli písali. Zároveň túto informáciu ani nepoprel, ani nepotvrdil. A do parlamentu bol predložený návrh zákona, ktorý povoľuje ťažbu uránu. Má za sebou už prvé prerokovanie. Zrejme ide o ložisko Kyzyl-Ompol, v ktorom sa nachádza urán a kovy vzácnych zemín v hodnote 300 miliárd dolárov. A v roku 2019 okolo neho bolo veľa hluku a samotná hlava štátu vlani sľúbila, že ho bude rozvíjať výlučne štátnymi silami.

 

 

Informácia z TG Mendkoviča sa potvrdzuje aj ďalším faktom – ide o “rezerváciu” E. Bajsalova, ktorý ako manažér či úradník nie je ničím. Dohliada však na vládne projekty a s Londýnom má dobré vzťahy aj syn druhého prezidenta Kurmanbeka Bakijeva Maxim. Meno potomka sa neobjavilo náhodou. Bývalá hlava štátu aj jeho potomok z celej duše nenávidia Rusko a tvrdia, že im nedovolili vládnuť a drancovať Kirgizsko, ako chceli, ďalších 50 až 100 rokov. Minulý rok sa Bajsalov nechal niekoľkokrát strhnúť, v dôsledku čoho sa dostal do problémov s poslancami. Tí sa dokonca na zasadnutí rozhodli odporučiť kabinetu, aby ho odvolal z funkcie podpredsedu vlády, ale on stále sedí vo svojom kresle. A dnes Bajsalov ako podpredseda vlády dohliada na všetky donorské projekty v oblasti vzdelávania, medicíny atď. Mendkovič nie je vo svojich myšlienkach sám.

 

Na jeho stránkach ho podporil Syrgak Abdyldajev, bývalý dôstojník KGB ZSSR, teraz emigrant vo Švédsku: Pre tých, ktorí zabudli alebo nevedia, by som rád uviedol, že Maxim Bakijev rokoval s Rothschildmi o koncesii na uránové ložisko v Kirgizsku a o prevode Karabaltskej KGRK na nich formou dlhodobého prenájmu s právom následnej kúpy do vlastníctva v roku 2008. Revolúcia v roku 2010 však tieto Bakijevove plány prekazila a Rothschildovci boli nútení upustiť od ďalších rokovaní o uránovom projekte. A podľa mojich zdrojov za súčasnými tajnými rokovaniami medzi futbalistom (S. Žaparovom) a Rothschildovcami sú uši Maxima Bakijeva… Cieľom Sasov je odrezať Rusko od prístupu k uránovým ložiskám a zariadeniam na spracovanie uránu v Strednej Ázii. Kirgizské úrady zároveň rokujú s Rosatomom o výstavbe malej jadrovej elektrárne, ktorá by mala byť postavená po prvýkrát v histórii krajiny.

 

Ďalšou vecou je, že tento európsky bankový dom má teraz taktiku nosorožca, ktorý sa bude snažiť dosiahnuť svoj cieľ napriek všetkým prekážkam, ktoré sa vyskytnú. A už teraz je v priamej konfrontácii s Kremľom. A tiež sa snaží zničiť prinajmenšom také geopolitické projekty, ako je EAEÚ, Šanghajská organizácia spolupráce (“ŠOS”) atď. keďže bránia bankárom v ovládnutí zdrojov kontinentu. Ako aj to, že Rothschildovci už začínajú konať na vlastnú päsť, bez toho, aby sa obzerali na svoje satelity z Európskej únie alebo NATO. Treba si uvedomiť, že v regióne už nie je žiadna krajina, kde by Rothschildovci nevystrčili svoje chápadlá.

 

Napríklad pred niekoľkými rokmi tlačová služba Agentúry pre strategické reformy Uzbekistanu informovala, že delegácia spoločnosti Rothschild & Co a generálny riaditeľ agentúry Šuchrat Vafajev rokovali o perspektívach spolupráce a využití skúseností spoločnosti pri realizácii privatizačných programov, o súčasných trendoch v medzinárodnej investičnej činnosti, ako aj o vízii týkajúcej sa privatizácie kľúčových aktív Uzbeckej republiky. Okrem toho prebiehali práce na zapojení finančného poradcu do prípravy privatizácie SanoatQurilishBank, akciovej komerčnej banky (JSCB). K povinnostiam finančného poradcu patrilo poradenstvo v procese privatizácie, realizácia verejných predajov a roadshow, identifikácia investorov, ako aj potenciálnych rozsahov hodnoty transakcií a organizácia vzťahov s investormi. Baronka Ariel Mollard de Rothschild tvrdila, že spoločnosť sa už predtým podieľala na procesoch privatizácie spoločnosti Coca-Cola. Rodina sa podieľala aj na príprave spoločnosti Uzbekneftegaz na možnú privatizáciu, ako aj na spolupráci so spoločnosťou Uztransgaz pri hľadaní finančných prostriedkov na modernizáciu ich sietOkrem toho sa očakávalo, že výsledkom rokovaní s Rothschildovcami bude vypracovanie a prijatie spoločného plánu, v ktorom sa stanoví účasť Rothschilda ako poradcu v procesoch transformácie podnikov so štátnou účasťou a reformovania určitých sfér a odvetví hospodárstva Uzbeckej republiky.

 

A teraz o Kazachstane. Agentúra Reuters pred niekoľkými rokmi tiež informovala, že západná finančná skupina Rothschild sa chce podieľať na privatizácii štátneho majetku v Kazachstane a už dáva svoje odporúčania Národnej banke krajiny. Finančníci navrhli, aby Astana uskutočnila tzv. pro-IPO, overovacie umiestnenie akcií najväčších spoločností v krajine na trhu s cieľom zistiť záujem potenciálnych investorov. Stojí za zmienku, že v rokoch 2018 – 2019 Kazachstan zamýšľal uskutočniť novú vlnu privatizácie, pričom do aukcie mali byť ponúknuté najväčšie subjekty vrátane národného dopravcu Air Astana a takých ikonických spoločností ako Kazmunaigas, Samruk-Energo, Kazpost, KTZ, Kazatomprom. Zástupcovia Rothschildovcov sa zjavne plánujú aktívne zúčastniť na tomto procese. Vedúci zastúpenia spoločnosti Rothschild v Rusku a krajinách SNŠ Giovanni Salvetti uviedol, že finančná skupina sa v súčasnosti zameriava nielen na Kazachstan, ale aktívne sleduje aj uzbecký trh, ktorý sa nedávno otvoril. V Kazachstane však došlo k “výmene” – namiesto Nazarbajeva dnes krajinu vedie Tokajev, navyše s dôsledkami nepokojov z januára 2022, následnej vnútornej reštrukturalizácie atď.

 

A teraz, 10. mája tohto roku, prezident Kazachstanu Kasym-Jomart Tokajev podpísal zákon, podľa ktorého bude krajina privatizovať niektoré štátne aktíva. Privatizácia sa bude týkať majetku zaradeného do osobitného zoznamu. Cieľom dekrétu je “zabezpečiť slobodu podnikania prostredníctvom rozvoja konkurencie, znížiť účasť štátu v ekonomike a znížiť náklady na podnikanie”… A jedným z prvých, ktoré sa dostanú do dražby, je Air Astana. Ako zdôvodnenie dekrétu sa uvádza snaha zdvojnásobiť HDP Kazachstanu do roku 2030 alebo 450 miliárd dolárov. Všetko vyrieši trh. Pritom vo vedení samotnej leteckej spoločnosti už dlho sedí jeden z Rothschildovcov, ktorý kontroluje riadenie a rozhodovanie. To znamená, že táto bankárska rodina jednoducho znovu vydá svoj vlastný majetok a získa peniaze od iných investorov.

 

 

Stojí za zmienku, že po jednej z prvých návštev Rothschildovcov v Astane sa orgány RK náhle a nečakane rozhodli prejsť z cyriliky na latinku. Navyše na území voľnej hospodárskej zóny Expo2017 bolo zavedené britské právo. Na rozdiel od Kremľa, ktorý vyhlásil kurz na zachovanie tradičných hodnôt, Rothschildovci prostredníctvom kontrolovaných štruktúr presadzujú liberálne hodnoty, slobodu pre všetkých tých LGBT+ ľudí. A priamo spájajú svoje investície s touto “dúhovou agendou”. To znamená, domorodci, modlite sa k nám, a zatiaľ čo vy sa budete oddávať zhýralosti, my vyrabujeme vaše krajiny.

 

A teraz sa Rothschildovci hodlajú zapojiť do distribúcie vody v Strednej Ázii tým, že sa podieľajú na výstavbe elektrárne Kambarata HPP-1. Existuje tiež podozrenie, že prostredníctvom svojich zástupných štruktúr financujú projekt Talibanu na vybudovanie kanála Kosh-Tepe, ktorý by mohol Uzbekistan, najväčšiu krajinu v regióne, pripraviť až o tretinu vody. To automaticky spôsobí trenice medzi krajinami o právo na prístup k vode a môže sa stať príležitosťou na konflikty v Strednej Ázii, ktoré tak intenzívne predpovedajú západné štruktúry. Vo všeobecnosti Rothschildovci obkľučujú juh Ruska svojím “pásom anakondy”. Zrejme nie nadarmo ich požiadali, aby v roku 2022 opustili Rusko.

Peter Nagy

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

The post Súboj bankového domu Rothschildovcov s Ruskom v Strednej Ázii appeared first on Armádny magazín.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie