Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Suché a popraskané päty vás v sandáloch prestanú strašiť. Aplikujte pred spaním a budú jemné ako detské

25.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Irzhanova Asel). Vaše nohy často zanedbávate a potom musíte riešiť problém suchých piat. Ako si doma zjemniť pokožku? Stačia vám na to dva produkty. Ako sa starať o suché a popraskané päty?Foto: shutterstock/Irzhanova Asel Pomaly sa začína sezóna sandálov a žabiek. Stojí za to uistiť sa, že vaše nohy […]
Menej ako 1 min. min.

25.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Irzhanova Asel).

Vaše nohy často zanedbávate a potom musíte riešiť problém suchých piat. Ako si doma zjemniť pokožku? Stačia vám na to dva produkty.

Ako sa starať o suché a popraskané päty?
Foto: shutterstock/Irzhanova Asel

Pomaly sa začína sezóna sandálov a žabiek. Stojí za to uistiť sa, že vaše nohy sú na ňu pripravené. Ak pokožka v oblasti päty necháva veľa na seba čakať, je čas s tým niečo urobiť. Namiesto toho, aby ste siahli po pemze, ktorá problém len zhorší a povedie k nadmernému zrohovateniu epidermy, použite domáce riešenia. Predtým, ako začnete ošetrovať svoje nohy, musíte zvážiť ich stav pred použitím akéhokoľvek výrobku. V prípade akýchkoľvek pochybností sa obráťte na svojho lekára alebo podológa.

Ako odstrániť zrohovatenú kožu na pätách? Pomôže kyselina glykolová

Exfoliácia odumretej kože z piat je ošetrenie, ktoré vám umožní vychutnať si hladký a jemný povrch chodidiel. Pri tomto procese vám pomôže kyselina glykolová, ktorá môže byť záchranou pre drsné päty. Táto zložka je základom mnohých produktov starostlivosti o pleť. Zlepšuje farbu a štruktúru, časom stimuluje tvorbu kolagénu a odstraňuje tmavé škvrny. Jej zaradením do starostlivosti o nohy sa vyhnete mechanickému odstraňovaniu starej kože pemzou a hromadeniu problému.

Pri odstránení zrohovatenej kože na pätách vám pomôže kyselina glykolová, ktorú obsahuje množstvo krémov.
Foto: shutterstock/H_Ko

Čo na suché a tvrdé päty? Jednoduché ošetrenie, aby ste sa ráno zobudili s hladkou pokožkou

Jacqueline Kilikita, ktorá pôsobí na TikToku pod menom @jacquelinekilikita, sa s používateľmi internetu podelila o to, ako krok za krokom vykonáva ošetrenie suchých a drsných piat. Začala tým, že na vatový tampón nanesie trochu tonizujúcej kyseliny glykolovej a potom ju rozotrie po chodidlách. Po nanesení výdatnej dávky hydratačného krému si obula ponožky a nechala ich cez noc. Už po niekoľkých dňoch boli výsledky pôsobivé.

Kontraindikáciou liečby kyselinou glykolovou je alergia na túto zložku. Ľudia s ranami, zápalmi alebo používajúci retinoidnú liečbu by sa tiež mali zdržať takejto liečby.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Popraskané päty sú letným strašiakom mnohých žien. Tu sú spôsoby, ako sa s týmto nepríjemným problémom vysporiadať

Pridajte do vody a ponorte do nej nohy na 20 minút. Lepšie ošetrenie ako u kozmetičky

The post Suché a popraskané päty vás v sandáloch prestanú strašiť. Aplikujte pred spaním a budú jemné ako detské appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie