Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Suché päty? Zabudnite na pemzu, vyskúšajte spôsob mojej mamy

4.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Irzhanova Asel). Jednou z najprínosnejších častí prechodu zo zimy do jari je výmena hrubých čižiem za priedušné sandále.  Pravdou je, že nosenie otvorenej a nepodpornej obuvi môže mať negatívny vplyv na vaše nohy. Máme však spôsoby, ako to obísť. Čo použiť v pohodlí domova na popraskané päty?Foto: shutterstock/Irzhanova Asel […]
Menej ako 1 min. min.

4.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Irzhanova Asel).

Jednou z najprínosnejších častí prechodu zo zimy do jari je výmena hrubých čižiem za priedušné sandále.  Pravdou je, že nosenie otvorenej a nepodpornej obuvi môže mať negatívny vplyv na vaše nohy. Máme však spôsoby, ako to obísť.

Čo použiť v pohodlí domova na popraskané päty?
Foto: shutterstock/Irzhanova Asel

Voľne predajné výrobky na starostlivosť o pokožku nie sú jedinou možnosťou liečby na popraskané päty. Tie sú dôsledkom suchej a zhrubnutej kože na okrajoch chodidla. Niekedy sa praskliny na pätách stanú naozaj hlbokými. Môžu krvácať alebo bolieť pri vstávaní. Je dobré vedieť, že kozmetičky vo všeobecnosti neodporúčajú používať pemzu. Prečo? Hromadia sa v nich baktérie, čo neprispieva k udržiavaniu hygieny. Tu sú teda spôsoby, ako ošetriť popraskané päty doma.

Kúpeľ v ovsených vločkách upokojí vaše nohy a pokožku

Regeneráciu pokožky na pätách možno podporiť aj rôznymi domácimi kozmetickými procedúrami, napríklad kúpaním nôh v odvaroch s regeneračnými účinkami. Pripravte si kúpeľ z ovsených vločiek vyhľadaním jednoduchého receptu na internete. Mnohé z vecí potrebných na prípravu kúpeľa máte pravdepodobne v kuchynskej skrinke. Ak nie, všetky ingrediencie sú za rozumnú cenu a dajú sa ľahko kúpiť v miestnom obchode s potravinami.

Pripravte si kúpeľ z ovsených vločiek.
Foto: shutterstock/New Africa

Olej obsiahnutý v jeho semenách podporuje pružnosť pokožky a pomáha ju aj zvláčňovať. Stačí zaliať malé množstvo ľanových semienok vriacou vodou a nechať vychladnúť. Ponorte potom nohy do tejto upokojujúcej zmesi s vlažnou vodou a relaxujte. Približne po 20 minútach vyberte nohy a opatrne si osušte chodidlá a členky.

Nosenie bavlnených ponožiek do postele

Udržiavajú hydratačný krém a zabraňujú jeho stieraniu v noci.
Foto: shutterstock.com/Anna Kolosiuk

Nosenie bavlnených ponožiek do postele, najmä po ošetrení nôh, zabraňuje ich vysychaniu v noci. To je jedným z predpokladov. Ponožky tak pomáhajú liečiť popraskané päty. Udržiavajú hydratačný krém a zabraňujú jeho stieraniu v noci. Krému to umožňuje vykonávať svoju prácu. Je to ďalšou z mnohých teórií. V tomto prípade by to však pomáha.

Med je skvelý prírodný liek na popraskané nohy

Používanie medu ako napríklad peelingu na päty je veľmi jednoduché. Môže byť prospešné pre ľudí s popraskanými pätami.
Foto: shutterstock/PromKaz

Používanie medu ako napríklad peelingu na päty je veľmi jednoduché. Môže byť prospešné pre ľudí s popraskanými pätami. Táto zložka môže zabrániť hromadeniu baktérií. Znižuje to potom riziko infekcie. Zároveň zvyšuje úroveň hydratácie pokožky.

Do každodenného rituálu starostlivosti o nohy zaraďte krémy alebo pleťové mlieka. Mali by byť s hydratačnými, zvláčňujúcimi a regeneráciu pokožky podporujúcimi zložkami. Preto sa oplatí siahnuť po krémoch na nohy s obsahom močoviny, vitamínov skupiny B, kyseliny mliečnej a rastlinných olejov

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Pridajte do vody a ponorte do nej nohy na 20 minút. Lepšie ošetrenie ako u kozmetičky

Toto je najrýchlejšie riešenie na popraskané päty. V lekárni miniete 2 eura. Stres bude len spomienkou

The post Suché päty? Zabudnite na pemzu, vyskúšajte spôsob mojej mamy appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie