Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Súd zamietol odvolanie Andrewa Tatea proti obmedzeniu pohybu, čaká na proces pre znásilnenie a obchod s ľudmi

Britsko-americkému influencerovi Andrewovi Tateovi, ktorý v Rumunsku čaká na súdny proces pre obvinenia z obchodovania s ľuďmi a zo znásilnenia, zamietol vo štvrtok súd odvolanie voči obmedzeniam pohybu, pre ktoré z krajiny nemôže vycestovať. Informujeme o tom podľa agentúry AP. Andrew Tate (37) sa odvolal proti verdiktu z 10. mája, ktorým mu o 60 dní […]
Menej ako 1 min. min.

Britsko-americkému influencerovi Andrewovi Tateovi, ktorý v Rumunsku čaká na súdny proces pre obvinenia z obchodovania s ľuďmi a zo znásilnenia, zamietol vo štvrtok súd odvolanie voči obmedzeniam pohybu, pre ktoré z krajiny nemôže vycestovať. Informujeme o tom podľa agentúry AP.

Andrew Tate (37) sa odvolal proti verdiktu z 10. mája, ktorým mu o 60 dní predĺžili obmedzenia pohybu a zákaz opustiť Rumunsko. Influencer žiadal, aby mohol z krajiny vycestovať s tým, že naďalej zostane v schengenskom priestore, do ktorého Rumunsko v marci čiastočne vstúpilo.

Právo cestovať

“Nejde o to, že by chcel z tejto krajiny odísť,” povedal novinárom na súde jeden z Tateových právnikov, Eugen Vidineac. “Jedna vec je slobodne cestovať, a iná opustiť krajinu. Právo cestovať je ústavným právom… je to jedno zo základných (ľudských) práv,” dodal.

Pre mizogýnne názory a nenávistné prejavy mu v minulosti zakázali prístup na rôzne sociálne platformy. Andrewa a jeho brata Tristana Tatea (35) polícia zadržala spolu s dvoma Rumunkami 30. decembra 2022.

O feminizme, inceloch a strachu: Muži strácajú pôdu pod nohami, necítia sa dobre, sú osamelí, nepochopení

O tri mesiace neskôr ich z policajnej väzby presunuli do domáceho väzenia. Vlani v júli ich obvinili a nemôžu odísť z Rumunska. V marci ich opäť nakrátko zadržali na základe dvoch európskych zatykačov vydaných vo Veľkej Británii za prípady sexuálneho napadnutia z rokov 2012 – 2015.

Politické sprisahanie

Bývalý profesionálny kickboxer Andrew Tate má na sociálnej sieti X už vyše deväť miliónov sledovateľov. Obvinenia opakovane poprel. Tvrdil, že rumunská prokuratúra voči nemu nemá nijaké dôkazy a stal sa terčom politického sprisahania, ktoré ho má umlčať.

Bukurešťský súd koncom apríla rozhodol, že proces s bratmi Tateovcami v kauze obchodovania s ľuďmi sa môže začať, termín pre jeho začiatok však nestanovil.

Súd zároveň v marci vyhovel žiadosti britských úradov o vydanie Tateovcov do Spojeného kráľovstva, kde čelia zmieneným obvineniam zo sexuálneho napadnutia. Vydať na trestné stíhanie na základe tohto verdiktu bude možné až po skončení procesu v Rumunsku.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie