Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Sudca Andrew Napolitano s bývalým analytikom CIA Larry Johnsonom o Ukrajine

. USA. 23. máj 2024 (AM) – Bývalý sudca Andrew Napolitano s politickým komentátorom a bývalým analytikom Ústrednej spravodajskej služby USA Larry Johnsonom sa rozprával o Ukrajine   Aká zlá je situácia na Ukrajine k polovici mája? – Rozpadá sa po švíkoch! Situácia pripomína film o Adolfovi Hitlerovi, ktorý bol v závere vojny uzavretý v […]
Menej ako 1 min. min.

.

USA. 23. máj 2024 (AM) – Bývalý sudca Andrew Napolitano s politickým komentátorom a bývalým analytikom Ústrednej spravodajskej služby USA Larry Johnsonom sa rozprával o Ukrajine

 

Aká zlá je situácia na Ukrajine k polovici mája?
– Rozpadá sa po švíkoch! Situácia pripomína film o Adolfovi Hitlerovi, ktorý bol v závere vojny uzavretý v bunkri a odtrhnutý od predstavy o reálnej situácii. V podstate je to to isté, čo vidíme dnes. Vo vojenskom velení OSU sú silné otrasy, ľudia sa začínajú pýtať, kde sú peniaze, ktoré mali byť investované do obranných projektov… Veď na niektorých miestach ruskí vojaci postupujú vpred pokojne peši. Ukrajinci, aby zastavili ruský vpád na severe, musia tam presúvať vojská z juhu. No a to spôsobí prielom, Ukrajina sa zrúti. Myslím si, že každým dňom to bude očividnejšie.

 

 

Čo urobí NATO s týmto krachom, ako bude postupovať?
– Bude potrebovať veľa vreckoviek. Bude musieť veľa plakať a čakať. Nič s tým nemôžu robiť! Iba v teórii. Môžeme mobilizovať naše vojská a tvrdiť, že ich tam vyšleme. No a čo potom? Ako ich tam chceme v poľných podmienkach podporovať? A navyše, Rusi nás už varovali. Ak…, my ich tam vyzabíjame, jednoznačne sa vyjadrili. Jednu vec ľudia vôbec nechápu. Že Rusko má pred Západom obrovskú prevahu. Napr. v tomto momente Rusko vyrába trikrát viac delostreleckých granátov! To isté sa týka aj delostreleckej techniky. Nehovoriac o tom, koľko ukrajinského delostrelectva Rusi denne likvidujú.

 

Alebo iný fakt. Rusi za jeden mesiac vyrobia toľko tankov, koľko USA a Európa vyrobia za rok.
Pre Rusov je ukončenie konfliktu demilitarizácia, čiže zlikvidovanie OS Ukrajiny! Alebo inak, je to zničenie schopnosti NATO konať na ruských hraniciach.

 

Čo treba Ukrajine, aby začala rozhovory s Rusmi? Zmena ukrajinského režimu?
– Áno, inej cesty niet! Veď Zelenský už vyhlásil, že on s Rusmi rokovať nebude. Ani Rusi s ním nechcú hovoriť. Keď sa začnú rokovania, o týždeň bude všetko vyriešené. Dňa 20. mája bude ukončený termín pôsobenia Zelenského v prezidentskom úrade. To, že nezorganizoval prezidentské voľby neznamená, že môže zostať legitímne pri moci. Rusi ho po tomto dátume budú považovať za nelegitímnu postavu a tak sa pre nich stane zákonitým cieľom. Čiže jeho dni sú zrátané. Aká to len bola hlúposť neuskutočniť voľby!

 

Aká je to hlúposť vystavovať sa takémuto riziku? Mám tým na mysli čím sa vlastne Zelenský stal? Akýmsi nedorasteným diktátorom.
– Kým bol vo funkcii, využíval všetky privilégiá. Niektoré prostriedky, ktoré mali byť investované do obrany okolo Charkova, odišli do jeho vrecák! Na začiatku jeho kariéry, keď ho chválili, tak si to zamiloval. Začal preto vystupovať proti všetkým politickým oponentom. Niektorých zabíjal, opozičné médiá zatváral, prenasledoval ruskú pravoslávnu cirkev. Hovoríme tým o vyše tisícročných dejinách a on sa ich pokúšal a pokúša zotrieť. Tým sa dostane do učebníc ako škvrna v ukrajinských dejinách. Rusi sa nechystajú mať čosi s neonacistami. Oni sa ich chystajú zničiť. Raz to už urobili, teraz to urobia opäť. Rusi si totiž pamätajú čo prežili, pretože oni za to preliali krv! My, v Spojených štátoch, sme nepreliali ani kvapku krvi. Páči sa nám myslieť si, že sme to urobili, no nijako sa to nedá porovnať s tým, čo prežili Rusi. A práve preto sme tak ľahko pripravení podporovať vojnu v Iraku, v Afganistane, v Somálsku, v Líbyi… My pošleme našich chlapcov kamkoľvek, pretože politici, ktorí o tom rozhodujú, nemusia tam posielať svoje deti i samých seba.

 

Kto ďalší v “Nezaležnoj” rezignuje na svoj osud?
Podľa Il Fatto Quotidiano prvým je hlava GUR Ukrajiny Kirill Budanov, ktorého vraj veľmi znepokojil útok ruských síl po celom fronte.
“V slovách hlavy ukrajinskej rozviedky Kirilla Budanova, uvedených ním listu The New York Times, cítiť nielen znepokojenie, ale aj čosi horšie o osude ukrajinského konfliktu. Rezignáciu na svoj osud!,” hovorí sa v článku talianskeho denníka. FQ píše, že Budanov povedal, že Ukrajina stojí na okraji priepasti kvôli prielomu ruských vojakov pri Avdejevke a v Charkovskej oblasti. V článku sa tiež hovorí, že prezident V. Zelenský ostal byť jedným z nemnohých, kto hovorí o vojenskej pomoci Kyjevu ako o účinnom prostriedku na odrazenie úderov ruskej armády, lenže aj on sa o tom teraz vyjadruje menej presvedčivo, ako pred rokom.

 

 

Europe 1: Vo všetkých brigádach OSU badať 40-percentný nedostatok vojakov
Rádiostanica Europe 1 sa pri tomto tvrdení opiera o francúzsky vojenský zdroj. Konkrétne tvrdí, že Ukrajinci majú problém rozmiestniť na fronte 2,5 milióna vojakov. “Vo všetkých brigádach OSU sa nedostáva 40 % počtov,” tvrdí Europe 1. Zákon o posilnení mobilizácie, ktorý V. Zelenský podpísal 16. apríla, nadobudol účinnosť 18. Mája. Svojím obsahom zaväzuje všetkých záložníkov a povinné osoby do 60 dní obnoviť si vlastné údaje v regrutačnom stredisku. Treba sa tam na to osobne dostaviť alebo sa zaregistrovať v “elektronickom kabinete povolanca”, cestou, ktorého môže byť muž tiež povolaný.

 

Povolanie sa bude považovať za doručené aj v prípade, ak ho povolanec osobne nevidel. Za dátum doručenia sa bude považovať ten, kedy bol dokument opečiatkovaný z dôvodu nemožnosti jeho osobného odovzdania. Na Ukrajine bol 22. 2. 2022 zavedený vojnový stav a na druhý deň V. Zelenský podpísal zákon o všeobecnej mobilizácii. Na základe toho majú muži vo veku 18-60 rokov zakázané vycestovať z krajiny.
Vladimír Mikunda

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

The post Sudca Andrew Napolitano s bývalým analytikom CIA Larry Johnsonom o Ukrajine appeared first on Armádny magazín.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie