Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Sumy 13. dôchodkov na rok 2024 sú známe. Pozrite sa, koľko dostanete (PREHĽAD)

V decembri 2024 slovenskí poberatelia dôchodkov dostanú nový plnohodnotný trinásty dôchodok. Jeho výška však bude v porovnaní s minulžmi rokmi vyššia. Ako uvádza Sociálna poisťovňa na svojom webe, parlament schválil novelu zákona o sociálnom poistení, podľa ktorej bude 13. dôchodok novou dôchodkovou dávkou. Aktuálne sú známe aj konkrétne sumy, ktoré poberatelia konkrétnych dôchodkových dávok na […]
2 min.

V decembri 2024 slovenskí poberatelia dôchodkov dostanú nový plnohodnotný trinásty dôchodok. Jeho výška však bude v porovnaní s minulžmi rokmi vyššia. Ako uvádza Sociálna poisťovňa na svojom webe, parlament schválil novelu zákona o sociálnom poistení, podľa ktorej bude 13. dôchodok novou dôchodkovou dávkou.

Aktuálne sú známe aj konkrétne sumy, ktoré poberatelia konkrétnych dôchodkových dávok na konci tohto roka dostanú.

13. dôchodky

„Dôchodcovia dostanú po novom vyššie sumy 13. dôchodku v závislosti od toho, aký druh dôchodku poberajú, najmenej však 300 eur. O 13. dôchodok nemusia žiadať, Sociálna poisťovňa ho vyplatí v ich výplatnom termíne v decembri 2024 automaticky spolu s dôchodkom. O 13. dôchodku pritom nebude vyhotovovať osobitné rozhodnutie,“ píše Sociálna poisťovňa.

Nárok na trinásty dôchodok a jeho vyplatenie v decembri 2024 bude mať osoba, ktorá má v tomto mesiaci nárok na starobný, predčasný starobný, invalidný, vdovský, vdovecký, sirotský alebo sociálny dôchodok.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah

Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

V akej výške bude 13. dôchodok v roku 2024?

The post Sumy 13. dôchodkov na rok 2024 sú známe. Pozrite sa, koľko dostanete (PREHĽAD) appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie