Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Superliga dostala ďalší tvrdý úder, proti projektu je už aj Juventus Turín. Zostali iba Real Madrid a FC Barcelona

Po vlne kritiky „vycúvalo“ z projektu Superligy prakticky okamžite až deväť účastníkov - šesť z Anglicka, dvaja z Talianska a jeden zo Španielska.
Menej ako 1 min. min.

2.6.2024 (SITA.sk) – Projekt európskej futbalovej Superligy dostal v sobotu ďalšiu ranu po tom, ako sa taliansky gigant Juventus Turín rozhodol opäť pripojiť k Európskej asociácii klubov (ECA), ktorá vystupuje proti kontroverznej odštiepeneckej súťaži.

Tucet elitných klubov z Anglicka, Španielska a Talianska v apríli 2021 predstavil konkurenčný projekt voči Lige majstrov pod hlavičkou UEFA.

Predseda asociácie má radosť

Po vlne kritiky „vycúvalo“ prakticky okamžite až deväť účastníkov – šesť z Anglicka, dvaja z Talianska a jeden zo Španielska, pričom zástancami projektu zostali iba Real Madrid, FC Barcelona a Juventus Turín.

„Sú späť. Je to skvelé,“ povedal predseda ECA Nasser Al-Khelaifi v súvislosti s rozhodnutím Juventusu Turín. „Klub má úžasnú históriu. Sme hrdí, že sú späť vo svojej rodine. Pozývam aj ostatných, aby sa vrátili,“ dodal funkcionár parížskeho Saint-Germain.

Po najnovšom rozhodnutí turínskej „starej dámy“ tak zostalo v projekte Superligy osamotené už len španielske duo. Al-Khelaifi tvrdí, že by mal radosť, ak by sa aj Real Madrid a FC Barcelona zachovali ako Juventus. Podľa neho súťaž s dvomi tímami „nemá zmysel“.

Dvadsať zápasov pre dva tímy

„Môžu hrať dva tímy, doma a vonku, dvadsať zápasov? Nie je to v záujme nikoho. Dnes idú proti svojim vlastným záujmom. Včera som počul o láske medzi Realom Madrid a Ligou majstrov. Na druhej strane chcú zničiť LM,“ povedal Al-Khelaifi a dodal, že by privítal diskusiu o opätovnom vstupe španielskych gigantov do ECA.

„Je to naozaj dôležité pre nás aj pre nich,“ povedal.

Viac k témam: Európska Superliga
Zdroj: SITA.sk – Superliga dostala ďalší tvrdý úder, proti projektu je už aj Juventus Turín. Zostali iba Real Madrid a FC Barcelona © SITA Všetky práva vyhradené.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie