Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Šúpete zemiaky pred varením? Omyl. Existuje oveľa jednoduchší spôsob.

Pravdepodobne ste museli zdĺhavo pripravovať zemiaky na varenie viac ako raz alebo dvakrát. Šúpanie zemiakov, najmä vo veľkých množstvách, môže byť únavný a dlhý proces. Poznáme spoľahlivý spôsob, ako rýchlo ošúpať zemiaky. Stačí ich uvariť v plášti a potom rýchlo schladiť v studenej vode. S našou metódou, ako rýchlo ošúpať zemiaky, vám vidina rodinnej večere […]
Menej ako 1 min. min.

Pravdepodobne ste museli zdĺhavo pripravovať zemiaky na varenie viac ako raz alebo dvakrát. Šúpanie zemiakov, najmä vo veľkých množstvách, môže byť únavný a dlhý proces. Poznáme spoľahlivý spôsob, ako rýchlo ošúpať zemiaky. Stačí ich uvariť v plášti a potom rýchlo schladiť v studenej vode.

S našou metódou, ako rýchlo ošúpať zemiaky, vám vidina rodinnej večere už nedá v noci spať. Pripraviť zemiaky aj pre väčší počet ľudí je dnes už hračka. Garantujeme vám, že sa už nikdy nevrátite k používaniu klasickej škrabky na zeleninu.

Prečo sa oplatí šúpať zemiaky?

Zemiaky sú veľmi obľúbenou zeleninou, ktorá má v našej kuchyni široké využitie . Môžeme ich použiť ako prílohu, pripraviť hranolky alebo urobiť chutnú zapekaciu kašu. Pred prípravou zemiakov však musíme odstrániť šupku . Ako rýchlo ošúpať zemiaky a prečo by ste to mali robiť ?

Zemiaky jeme najčastejšie v dvoch verziách – mladé zemiaky alebo staré zemiaky . Kým tie prvé môžeme pokojne jesť aj so šupkou , staré zemiaky by nám v tejto podobe mohli uškodiť . Čo obsahujú a ako rýchlo ošúpať zemiaky?

Šupka starého zemiaka obsahuje toxickú látku solanín . Jeho konzumácia môže u ľudí spôsobiť otravu jedlom . Aby ste tomu zabránili, zeleninu pred konzumáciou jednoducho ošúpte . Aby proces prebehol hladko, nezabudnite sa naučiť rýchlo šúpať zemiaky .

Ako rýchlo ošúpať zemiaky rukami?

Naša metóda na rýchle šúpanie zemiakov je mimoriadne jednoduchá a účinná . Potrebujete iba misku so studenou vodou a malý ostrý nôž . Kuchynské náradie však nebudete potrebovať na peeling, iba na rezanie šupky .

Šupka každého zemiaka by mala byť narezaná rovnomerne po celom obvode . Najlepšie je to urobiť pred varením , no aj takto ošetriť už mäkkú zeleninu prinesie očakávaný výsledok . Toto je najjednoduchší spôsob, ako rýchlo ošúpať zemiaky.

Aby ste sa sami presvedčili, ako rýchlo ošúpete zemiaky, uvarte predtým nakrájanú zeleninu vcelku v osolenej vode . Keď sú mäkké, ochlaďte každý zemiak v studenej vode , najlepšie s ľadom, asi 10 sekúnd . Po tomto postupe jemne odstráňte šupku zo zemiaka, najskôr na jednej a potom na druhej strane . Odporúčame vám vyskúšať tento trik, ako rýchlo ošúpať zemiaky.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie