Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Sušené listy dule dokážu s naším telom naozajstné zázraky: Moje telo sa mi poriadne poďakovalo!

Liečivé účinky listov dule: Objavte tajomstvá tejto rastliny Mnohí ľudia poznajú dule ako ovocie, no len málokto využíva liečivú silu jej listov. Ak máte možnosť, nazbierajte listy tejto rastliny a usušte ich, aby ste ich mohli využiť počas zimy. Listy dule sú zvlášť účinné pri liečbe kardiovaskulárnych ochorení a problémov s pečeňou. Prínosy pre srdce […]
Menej ako 1 min. min.

Liečivé účinky listov dule: Objavte tajomstvá tejto rastliny

Mnohí ľudia poznajú dule ako ovocie, no len málokto využíva liečivú silu jej listov. Ak máte možnosť, nazbierajte listy tejto rastliny a usušte ich, aby ste ich mohli využiť počas zimy. Listy dule sú zvlášť účinné pri liečbe kardiovaskulárnych ochorení a problémov s pečeňou.

Prínosy pre srdce a pečeň

Či už čerstvé ovocie alebo sušené listy, obe formy majú priaznivé účinky na zdravie srdca a ciev. Odvar z listov dule je odporúčaný aj pri nervozite, úzkosti, depresii a nespavosti. Navyše pomáha pri problémoch s nadváhou a zadržiavaní vody v tele. Ak trpíte cukrovkou, pravidelná konzumácia čaju z listov dule môže pomôcť udržiavať hladinu cukru v krvi na stabilnej úrovni.

Ako pripraviť čaj z listov dule

Pridajte lyžicu sušených listov dule do šálky horúcej vody.
Nechajte lúhovať 10 minút.
Rozdeľte nápoj na tri časti a vypite v priebehu dňa.

Čaj z listov dule je veľmi účinný pri žalúdočných a črevných ochoreniach, pri prechladnutí a chrípke. V prípade nevoľnosti alebo problémov s pečeňou sa odporúča vypiť 1 až 1,5 šálky čaju pred hlavnými jedlami.

Upozornenie pri tráviacich problémoch

Ak trpíte zápalom tenkého alebo hrubého čreva alebo žalúdočnými vredmi, mali by ste sa vyhýbať konzumácii dule a čaju z jej listov. Tento čaj môže mať sťahujúci účinok na tráviaci systém, čo môže vyvolať kŕče alebo nepriechodnosť čriev.

Záver

Listy dule ponúkajú širokú škálu zdravotných výhod, od podpory srdca a pečene až po liečbu nervových porúch a tráviacich problémov. Sú ľahko dostupné a môžu sa stať cenným doplnkom vášho domáceho lekárničky.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

Mohlo by Vás tiež zaujímať:

Lipa – skutočný poklad v prírode: Využitie kvetov na čaj a sirup, ktorý skutočne pomáha

Na zimu je skutočný poklad: Vždy, keď začnem vykašliavať a mám hlieny, pripravím si vývar z bobkového listu a mám pokoj celé mesiace!

 

The post Sušené listy dule dokážu s naším telom naozajstné zázraky: Moje telo sa mi poriadne poďakovalo! appeared first on Recepty od babky.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie