Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Šutaj Eštok k schváleniu migračného paktu: Zlá správa pre boj s nelegálnou migráciou a varovanie pred eurovoľbami!

www.slovanskenoviny.sk/rss Ministri členských krajín Európskej únie (Rada EÚ) v utorok v Bruseli definitívne schválili nový pakt o migrácii a azyle, čiže masívne prepracovanie doterajších migračných a azylových zákonov eurobloku. Na snímke minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) prichádza na 7. schôdzu vlády SR v Bratislave v pondelok 4. decembra 2023. FOTO TASR – Martin Baumann […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Ministri členských krajín Európskej únie (Rada EÚ) v utorok v Bruseli definitívne schválili nový pakt o migrácii a azyle, čiže masívne prepracovanie doterajších migračných a azylových zákonov eurobloku.

Na snímke minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) prichádza na 7. schôdzu vlády SR v Bratislave v pondelok 4. decembra 2023. FOTO TASR – Martin Baumann *** Local Caption *** príchod MV kamera

Schválený pakt pozostáva z desiatich právnych predpisov, ktoré podporuje veľká väčšina členských štátov EÚ. Slovensko v súlade s avizovaným postojom hlasovalo pri dvoch predpisoch proti a pri ôsmich sa hlasovania zdržalo. Na toto rozhodnutie Bruselu reaguje aj minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).

„Dnes bol v Bruseli definitívne schválený takzvaný migračný balíček. Zavádza neprijateľný princíp, že členské štáty buď dobrovoľne prevezmú časť nelegálnych migrantov od najviac zaťažených krajín, alebo budú platiť akési „odškodné“ v podobe desiatok tisíc eur za jedného migranta.“ hovorí Šutaj Eštok.

V4 bola proti

Minister vnútra poukázal na to, že väčšina krajín V4 bola proti tomuto zneniu migračného paktu. K ním sa v istých bodoch pridalo aj Rakúsko: „ Nové predpisy dnes spolu so Slovenskom nepodporili ani Maďarsko a Poľsko, niektoré časti ani Rakúsko. Dnešné hlasovanie však bolo len formalitou – skutočné rozhodnutie prijal pred mesiacom Európsky parlament. A tu sa presne ukazuje, aké dôležité bude, koho si Slovensko 8. júna zvolí za svojich budúcich europoslancov. Či to budú ľudia, pre ktorých bude slovenský národnoštátny záujem na prvom mieste, alebo osoby, ktoré kvôli svojej liberálnej a progresívnej agende urobia hocičo, čo Slovensko reálne poškodí.

Nicholsonová a progresívci hlasovali za

„Pripomeňme si, kto zo súčasných slovenských europoslancov tento migračný balíček podporil. Lucia Ďuriš Nicholsonová, ktorú do Európskeho parlamentu poslala SaS (ktorá má inak plné ústa rečí proti nelegálnej migrácii, len škoda, že to potom dopadne takto) a Vladimír Bilčík s Jozefom Mihálom, ktorí prišli na kandidačnej listine koalície Progresívne Slovensko/Spolu – tam to naozaj nikoho nemôže prekvapiť.

Výzva občanom

V príspevku na sociálnej sieti Matúš Šutaj Eštok aj občanom SR adresuje výzvu: „Ešte raz: liberálni a progresívni „slovenskí“ europoslanci nielenže neváhajú kydať priamo v Bruseli na svoju vlasť, ale priamo sa podpisujú pod rozhodnutia, ktoré poškodzujú Slovensko.“ Poukazuje minister. Preto príďte 8. júna voliť a pošlite do Európskeho parlamentu ľudí, ktorí nikdy nepovýšia ideológiu nad záujmy svojej vlasti. HLAS vám garantuje, že jeho kandidáti majú tieto priority „upratané“ a podpory nelegálnej migrácie sa od nich nikdy nedočkáte.

ereport.sk

Príspevok Šutaj Eštok k schváleniu migračného paktu: Zlá správa pre boj s nelegálnou migráciou a varovanie pred eurovoľbami! je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie