Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Švajčiarska vláda robí málo proti globálnemu otepľovaniu. Klimatické seniorky uspeli na Štrasburskom súde

Európsky súd pre ľudské práva (ESĽP) v Štrasburgu v utorok rozhodol, že Švajčiarsko konalo nedostatočne v boji proti klimatickej zmene. Ide o prvý verdikt vynesený voči konkrétnemu štátu v tejto otázke, informuje agentúra AFP. ​ESĽP rozhodol v prípade žaloby, ktorú podalo združenie Klimatické seniorky. Združenie vyjadrilo znepokojenie v súvislosti s dôsledkami globálneho otepľovania a uviedlo, […]
Menej ako 1 min. min.

Európsky súd pre ľudské práva (ESĽP) v Štrasburgu v utorok rozhodol, že Švajčiarsko konalo nedostatočne v boji proti klimatickej zmene.

Ide o prvý verdikt vynesený voči konkrétnemu štátu v tejto otázke, informuje agentúra AFP.

​ESĽP rozhodol v prípade žaloby, ktorú podalo združenie Klimatické seniorky. Združenie vyjadrilo znepokojenie v súvislosti s dôsledkami globálneho otepľovania a uviedlo, že švajčiarske úrady nepodnikli dostatočné opatrenia v záujme zmierniť klimatickú zmenu. Podľa agentúry DPA by tento verdikt mohol predstavovať základ pre ďalšie klimatické žaloby.

Žalobu podanú zo strany portugalskej mládeže voči Nemecku a viac než 30 ďalším európskym krajinám ESĽP v Štrasburgu v utorok zároveň zamietol ako neprípustnú, píše DPA.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie