Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Svědkovi Izraelské „koloniální genocidy“ byl zakázán vstup do EU

Britsko-Palestinskému chirurgovi Dr. Ghassanovi Abu Sittovi byl 4. května odepřen vstup do Francie, kde měl před Francouzským senátem promluvit o lékařské krizi v Gaze. Francouzské úřady na letišti Charlese De Gaulla lékaře informovaly, že – poté, co ho začátkem roku deportovaly – Německo „prosadilo celošengenský zákaz jeho vstupu do Evropy.“ „Jsem na letišti Charlese De […]
Menej ako 1 min. min.

Britsko-Palestinskému chirurgovi Dr. Ghassanovi Abu Sittovi byl 4. května odepřen vstup do Francie, kde měl před Francouzským senátem promluvit o lékařské krizi v Gaze.

Francouzské úřady na letišti Charlese De Gaulla lékaře informovaly, že – poté, co ho začátkem roku deportovaly – Německo „prosadilo celošengenský zákaz jeho vstupu do Evropy.“

„Jsem na letišti Charlese De Gaulla. Brání mi ve vstupu do Francie. Dnes mám promluvit ve Francouzském Senátu. Prý mi Němci uložili roční zákaz vstupu do Evropy,“ napsal na sociální síti X.

I am at Charles De Gaule airport. They are preventing me from entering France. I am supposed to speak at the French Senate today. They say the Germans put a 1 year ban on my entry to Europe.

— Ghassan Abu Sitta (@GhassanAbuSitt1) May 4, 2024

„Pevnost Evropa umlčuje svědky genocidy, zatímco Izrael je zabíjí ve vězení,“ dodal s odkazem na Dr. Adnana al-Burše, Palestinského chirurga, který byl minulý měsíc umučen k smrti v Izraelském vězení.

„Koloniální genocida je formativní součástí Evropské identity. Odtud pramení jejich dychtivost stát se spoluviníky umlčování svědků a vyzbrojování válečných zločinců.“

Dr. Abu Sitta, Londýnský rekonstrukční chirurg a spoluředitel programu konfliktní medicíny na Americké univerzitě v Bejrútu (AUB), byl v Gaze během prvních týdnů Izraelské genocidní války. Po návratu do Velké Británie v listopadu poskytl svědectví útvaru pro vyšetřování válečných zločinů a vyšetřovatelům Mezinárodního trestního soudu (ICC).

Elysejský palác sdělil Francouzským médiím, že „nevěděl“ o tom, že byl Dr. Abu Sittovi odepřen vstup do Francie. „Když jde o odmítnutí vstupu do Schengenu, pohraniční policie s tím nemůže mnoho dělat,“ řekl mluvčí vlády listu Le Monde.

Podle zpráv byl Britsko-Palestinskému chirurgovi odepřen vstup, protože se jeho jméno objevilo v Schengenském informačním systému (SIS). SIS umožňuje kterémukoli členu Schengenského prostoru – skupiny 27 členských států EU – zakázat lidem vstup do kterékoli země v rámci bloku.

V březnu Dr. Abu Sitta uvedl, že byl zadržen na Berlínském letišti a „násilím mu bylo zabráněno“ ve vstupu do Německa, kde měl vystoupit na třídenní konferenci o Palestině, kterou Německá policie násilím zrušila.

Berlín vykázal i další hosty, včetně bývalého Řeckého ministra financí Yanise Varoufakise.

Před cestou do Francie, kde měl vystoupit se svědectvím o Izraelských zvěrstvech páchaných v Gaze, byl Dr. Abu Sitta jedním z prvních řečníků, kteří v pátek vystoupili na studentském táboře solidarity s Palestinci na University College London.

„Jde o pokus skrýt důkazy. Při jakémkoli zločinu je úkolem těch, kteří se na zločinu podílejí, skrýt důkazy,“ řekl studentům.

„Ať už to, co udělala Německá vláda tím, že mě deportovala a zabránila mi podat svědectví v Berlíně, nebo tyto instituce, které brání veřejnosti přijít a vyslechnout si svědectví z první ruky o tom, co se děje,“ dodal.

Prosím, lajkujte, sdílejte a přihlaste se k odběru tohoto kanálu, abychom mohli pokračovat ve sdílení zpráv, kterých se mainstream neodvažuje dotknout. Zůstaňte silní. Tento boj vyhrajeme.

Zdroj

The post Svědkovi Izraelské „koloniální genocidy“ byl zakázán vstup do EU first appeared on Akta X.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie