Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Švédský arcibiskup si myslí, že jeho církev by měla vytvořit prostor pro islám

Možná jste si všimli, že různé církve – a to nejen ta katolická, představovaná Bergogliem – mají zřejmě za úkol dopomoci k rychlejší islamizaci Evropy. Odpovídá tomu jejich jednání, ve většině případů vítají muslimské dobyvatele a pomáhají jejich dalšímu dovozu. Například v Německu jsou obě hlavní církve největšími sponzory pašeráckých neziskovek, jejichž jediným úkolem je […]
Menej ako 1 min. min.

Možná jste si všimli, že různé církve – a to nejen ta katolická, představovaná Bergogliem – mají zřejmě za úkol dopomoci k rychlejší islamizaci Evropy. Odpovídá tomu jejich jednání, ve většině případů vítají muslimské dobyvatele a pomáhají jejich dalšímu dovozu.

Například v Německu jsou obě hlavní církve největšími sponzory pašeráckých neziskovek, jejichž jediným úkolem je přivážet z Afriky do Evropy její nové obyvatelstvo.

Tomuto obyvatelstvu také přednostně slouží různé církevní ubytovny, které byly dříve k dispozici chudým Evropanům. Ti již dnes zpravidla nemají v obohacovaných zemích na podobné ubytování nárok.

Ve většině evropských zemí také církve za ramadánu nadšeně uvolňují kostely pro účely hromadných muslimských modliteb a večerních hostin.

Nejinak je tomu ve Švédsku, kde se církev již dlouhodobě řadí k největším vítačům těch, kteří udělali z nejbezpečnější evropské země zemi nejnebezpečnější.

Nyní tamní arcibiskup vyzval k podpoře halekání z mešit, při kterém se svolávají mohamedáni k páteční modlitbě. Nezajímá ho, že v onom svolávání se mimo obligátního „Alláhu akbar“ také říká, že neexistuje jiný Bůh než Alláh.

Je také všeobecně známo, že v případě Evropy považují muslimové halekání z mešit za jakési označkování dobytého území. Švédský arcibiskup tak zcela otevřeně souhlasil s islamizací vlastní země.

Není divu, že od církví se odvrací stále víc lidí…

Ve středu se arcibiskup Martin Modéus zúčastnil rozhovoru na Týdnu politiků v Almedalenu. Rozhovor se týkal toho, zda je Švédská církev levicová, ale také toho, jaké místo má islám ve Švédsku.

Na otázku, zda by si Švédové měli zvyknout na muslimské svolávání k modlitbě, arcibiskup odpověděl, že to má ve Švédsku své místo a že švédská církev by mu měla pomoci vytvořit prostor.

V rozhovoru se diskutovalo o tom, zda se církvi může podařit po několika letech úprku členů znovu růst. Podle Modéuse se exodus členů ve srovnání s dřívějškem zpomalil.

Arcibiskup také odmítl tvrzení, že Švédská církev je levicová, a obhajoval tyto aktivity tím, že jde o „Ježíšův pohled“ na určité otázky.

„V drtivé většině politických záležitostí církev neříká nic, protože jsou mimo oblast. Ale existuje určitý počet oblastí, které jsou obvykle citovány, kde má církev skutečně co říci z této Ježíšovy perspektivy,“ odpověděl na politickou angažovanost švédské církve.

Karin Olssonová se zeptala, zda by si většinová populace měla zvyknout na muslimské svolávání k modlitbě a ve větší míře ji přijímat.

„Je odpovědností většinové komunity, aby uvolnila místo ostatním a pomohla ostatním náboženským komunitám najít prostor,“ odpověděl Modéus.

Arcibiskup dále uvedl, že on sám chce slyšet muslimské výzvy k modlitbě a věří, že švédská církev má odpovědnost zajistit, aby ve Švédsku došlo k větší islamizaci.

„Je naší odpovědností vytvořit ve společnosti prostor pro další projevy víry. Myslím si, že výzva k modlitbě má své místo a musíme se naučit, že je to něco, co ve Švédsku existuje a přispívá k bohatství Švédska z mnoha perspektiv,“ uvedl arcibiskup.

Tolik zpráva ze Švédska. Pod článkem je bezpočet reakcí naštvaných Švédů, snad netřeba zdůrazňovat, že souhlasné hlasy mezi nimi nenajdete…

Ohodnoťte tento příspěvek!

[Celkem: 0 Průměrně: 0]

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie