Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Svet ilúzií

www.slovanskenoviny.sk/rss Žijeme vo svete ilúzií: „Nádherný systém pascí a prekážok! Malé – na každý deň a pre každého! Veľké – pre časy a civilizácie!“ Rozmanitosť pascí je taká veľká, že mnohí ľudia, uviazli ako v sieti a nič okolo seba nevidia, tápajú a stále viac sa zamotávajú. Existujú veľké a malé ilúzie. Veľa sa hovorí […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Žijeme vo svete ilúzií: „Nádherný systém pascí a prekážok! Malé – na každý deň a pre každého! Veľké – pre časy a civilizácie!“

Rozmanitosť pascí je taká veľká, že mnohí ľudia, uviazli ako v sieti a nič okolo seba nevidia, tápajú a stále viac sa zamotávajú.

Existujú veľké a malé ilúzie.

Veľa sa hovorí o veľkých, budujú teórie, riešia hádanky, hľadajú vinníkov, „zatiaľ čo skutočná konšpirácia funguje ako hodinky“…My však neustále žijeme v malých ilúziách a často si ich sami vytvárame. Jednou z foriem ilúzie sú naše očakávania. A každý deň vytvárajú náš iluzórny svet.
Od detstva dospelí vytvárajú pre dieťa iluzórny svet, dávajú mu vysvetlenia na základe ich svetonázoru a rozdeľujú svet na dva: dobrý – zlý, správny – nesprávny.

Pozorovaním diania v okolí, z blízkej komunikácie, z TV a internetu si človek vytvára obraz o svete a vzorcoch správania. A potom sa objavia ilúzie, že správna výchova umožňuje „krásne žiť“, „peniaze ťa robia šťastným“, že sa treba „prispôsobovať“, dôležité je „čo ľudia hovoria“, „ako neuraziť…“, „musíš byť dobrý…“, „treba byť trochu trpezlivý a všetko pôjde“, „musíš byť tvrdý, aký si inak chlap“, „treba si chytiť svoj kúsok“. . Každý deň… je ich veľa a majú veľa tvárí.

Naše vnímanie všetkého v tomto svete sa deje cez prizmu našich vlastných ilúzií, skresľuje sa a stráca jasnosť. A všetky negatívne emócie a sťažnosti sa vyskytujú kvôli sklamaným očakávaniam, jednoducho kvôli sklamaniam. Sami pripisujeme vlastnosti, myšlienky ľuďom okolo seba, očakávame určité udalosti, následky činov…

Od jari očakávame kvety a teplo a je nám smutno, keď je zima a vietor… Od dieťaťa očakávame radosť, … Z vykonaného „dobrého“ – zasa vďačnosť…Naozaj dôležité veci často odkladáme na neskôr, „pochovávame“ svoj talent a schopnosti, žijeme život niekoho iného, ​​riadime sa „prijatými normami“, tolerujeme a trápime sa pre názory iných. Treba si hľadať „prestížnu prácu“ namiesto toho, čo milujeme, žijeme podľa zvyku alebo z pomyselného zmyslu pre povinnosť, zbavujeme sa úprimnosti a dôvery…

TERAZ sa musíte na všetko pozerať „v bodoch, inak nič neuvidíte“; treba vypnúť efekt naprogramovaných očakávaní; vnímajte svet, udalosti, ľudí takých, akí sú tu a teraz, nevytvárajte si ilúzie.
Snívajte, plánujte, premýšľajte, ale nepripútajte sa k požadovanému výsledku. Choďte k cieľu, konajte rozhodne, hľadajte kompromisy bez vzdávania sa pozícií, nájdite podobne zmýšľajúcich ľudí, formulujte svoje túžby, diskutujte a nájdite spoločné riešenie.

Slovanské Noviny

Príspevok Svet ilúzií je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie