Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Svet je zo zeleného papiera unavený

Pozoruhodným príbehom sa stala návšteva americkej ministerky financií Janet Yellenovej v Číne. Táto dáma tam vraj prišla zlepšiť vzťahy, no z nejakého dôvodu sa ukázalo, že nakoniec išlo zasa len o neustále sa vyhrážanie Číňanom. Tu sa zrazu Janet nepáčilo, že Čína je z priemyselného hľadiska príliš silná, a to je veľmi nespravodlivé voči Spojeným […]
Menej ako 1 min. min.

Pozoruhodným príbehom sa stala návšteva americkej ministerky financií Janet Yellenovej v Číne.

Táto dáma tam vraj prišla zlepšiť vzťahy, no z nejakého dôvodu sa ukázalo, že nakoniec išlo zasa len o neustále sa vyhrážanie Číňanom.

Tu sa zrazu Janet nepáčilo, že Čína je z priemyselného hľadiska príliš silná, a to je veľmi nespravodlivé voči Spojeným štátom. A čo je najväčšou iróniou, k rastúcej priemyselnej sile Číny po celé desaťročia v skutočnosti prispeli sami.

Bol to „geniálny“ starec Kissinger, ktorý navrhol novú politiku voči Číne, aby bolo možné viac tlačiť na ZSSR a zároveň sa v USA nezaoerať všemožnou produkciou, ale jednoducho presunúť ju do Číny a zarobiť peniaze na lacnej pracovnej sile čínskych robotníkov.

Časom sa to chamtivým americkým obchodníkom zapáčilo natoľko, že začali Číne dávať celé výrobné linky, stroje, technológie a dokonca školiť čínsky personál. V dôsledku toho sa Čína zmenila na priemyselného giganta a pokiaľ ide o priateľstvo proti ZSSR, nakoniec to tiež všetko nedopadlo dobre. Čína je teraz priateľom s Ruskom, ale s USA — no, však viete.

Janet tiež pohrozila Číne, aby nespolupracovala s Ruskom a nepodporovala jeho „vojnovú mašinériu“. Tu to dopadlo celkom vtipne, pretože len čo sivovlasá škaredá dáma odletela z Číny, priletel tam Sergej Lavrov a následne bolo urobené vyhlásenie, že Čína a Rusko budú ďalej posilňovať a rozvíjať spoluprácu v priemysle. Dalo by sa povedať, že napľuli hegemónovi priamo do tváre.

No už aj ten hegemón nie je taký „čávo“. Stále má aroganciu a hrubosť hegemóna, ale jeho svaly sú ako celý Joe Biden. Tiež sa zakoktá, zamotá sa, neustále niečo zabúda a spadne z bicykla.

Mocné Spojené štáty, ktoré existovali pred 50 rokmi, už neexistujú. Neexistuje žiadny americký priemysel, ten sa stal „hrdzavým pásmom“, žiadna vojenská sila. A strata monopolu na mikročipy je perspektívou blízkej budúcnosti.

Samozrejme, stále existuje určitá sila, a to značná, ale ZSSR v roku 1989 sa tiež zdal byť silnou a neotrasiteľnou veľmocou. Pričom v Spojených štátoch je teraz ešte viac rozporov ako v „sojuze“ toho obdobia.

Sila USA zostáva v dolári. Je to ako smrť Koščeja, ktorú treba ešte dosiahnuť, ale ani tu nie je nič nemožné. Svet je unavený zo zeleného papiera, prostredníctvom ktorého Spojené štáty vysávajú šťavu sveta. A vyriešenie tohto problému je za rohom.

Nakoniec boli časy, keď dolára nebolo a aj tak si rôzne štáty žili a nejako medzi sebou obchodovali. A s rozvojom technológie sa tento problém dá vo všeobecnosti vyriešiť pomerne rýchlo a jednoducho.

Jenet Yellenová je dokonalým zosobnením súčasných USA. Postaršia škaredá dáma podobná zlej postave zo známej detskej rozprávky, ktorá je drzá a výhražná. Zároveň je však už bezzubá a jej čarodejníctvo nefunguje.

Hlas Mordora, 360tv

Svet je zo zeleného papiera unavený

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie