Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Svetový deň cestovného ruchu

Svetovým dňom cestovného ruchu si celý svet každoročne pripomína dôležitosť cestovného ruchu pre medzinárodnú spoluprácu, posilňovanie svetového mieru, ochranu prírody a kultúrneho dedičstva. V posledných rokoch sa kladie dôraz na zodpovednejší a udržateľnejší prístup a poznávanie miestnej kultúry. Vo svete sa Svetový deň cestovného ruchu každoročne pripomína 27. septembra od roku 1980.Hlavnou témou pre tento rok je Turizmus a mier.   […]
Menej ako 1 min. min.

Svetovým dňom cestovného ruchu si celý svet každoročne pripomína dôležitosť cestovného ruchu pre medzinárodnú spoluprácu, posilňovanie svetového mieru, ochranu prírody a kultúrneho dedičstva.

V posledných rokoch sa kladie dôraz na zodpovednejší a udržateľnejší prístup a poznávanie miestnej kultúry. Vo svete sa Svetový deň cestovného ruchu každoročne pripomína 27. septembra od roku 1980.
Hlavnou témou pre tento rok je Turizmus a mier.  

Turistické informačné centrum Nitra sa tento rok do osláv zapája už devätnástykrát. Cieľom je podporovať udržateľný cestovný ruch v novej kvalite. Ide o rozvoj cestovného ruchu, ktorý negatívne nevplýva na životné prostredie, miestnu komunitu a biosféru a využíva prírodné, materiálne a ľudské zdroje cieľového regiónu pri zachovaní kultúrnej identity, ekologickej stability a biologickej rozmanitosti.

Rozvoj udržateľného cestovného ruchu je dlhodobý a trvalý cieľ, týka sa udržateľnosti pamiatok, prevádzok, podujatí, aktivít a odráža sa v celkom prístupe, životnom štýle.  

V piatok, 27. septembra sa môžete v Turistickom informačnom centre v Nitre zapojiť do minikvízu, roztočiť si koleso šťastia a vyhrať zaujímavé ceny. V rámci osláv zároveň vyžrebujeme výhercov „Potuliek Nitrou“.

Ceny do súťaže venovali: Hotel Zlatý Kľúčik, spoločnosť Möbelix a Turistické informačné centrum Nitra.
Ak ste ešte neboli v detskej zóne TICadlovo, je príležitosť navštíviť Turistické informačné centrum Nitra.

Hlavnou aktivitou osláv bude 3. ročník Kláštorného behu o pohár sv. Hypolita, ktorý sa uskutoční 6. októbra a prepája históriu, kultúru s prírodou a aktívnym trávením voľného času. Štartovným sa podporuje obnova a zachovanie Zoborského kláštora, najstaršieho kláštora na Slovensku.

TIC

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie