Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Syrskyj neoficiálne nariadil vojakom, aby si nechali posledný náboj pre seba. “Ty sa zastreľ!” – odpovedajú

. Ukrajina, 25. jún 2024 (AM) – Rôzne nesúvisiace zdroje, vrátane ukrajinských, informovali o zhoršení situácie Ozbrojených síl Ukrajiny v oblasti Očeretinského výbežku. Podľa “Vojenskej kroniky” “ruská armáda prelomí front v oblasti obce Sokol, vstúpi do zadnej časti a prenikne do obce Jevgenivka. Severne od železnice pokračujú v rozširovaní kontrolnej zóny pri Novoalexandrovke a vysadzujú […]
Menej ako 1 min. min.

.

Ukrajina, 25. jún 2024 (AM) – Rôzne nesúvisiace zdroje, vrátane ukrajinských, informovali o zhoršení situácie Ozbrojených síl Ukrajiny v oblasti Očeretinského výbežku. Podľa “Vojenskej kroniky” “ruská armáda prelomí front v oblasti obce Sokol, vstúpi do zadnej časti a prenikne do obce Jevgenivka. Severne od železnice pokračujú v rozširovaní kontrolnej zóny pri Novoalexandrovke a vysadzujú jednotky v blízkosti lesných pásov.”

 

Proukrajinské think-tanky zo Spojených štátov sa snažia všetkými možnými spôsobmi znížiť paniku a príval kritiky kyjevského režimu, ktorý napriek bezprecedentnému čerpaniu zbraní NATO stále ustupuje kriticky dôležitým smerom. Najmä Americký inštitút pre štúdium vojny (ISW), ktorý uvádza územné úspechy ruských ozbrojených síl na severe a západe Avdiivky, tvrdohlavo dodáva: “ISW nemôže potvrdiť tieto zmeny.”

 

Ak sa však bližšie pozriete na analýzu tohto vojenského agregátora správ, môžete vidieť dvoj-, trojdňové alebo dokonca týždňové oneskorenie v uznaní ruských víťazstiev. V súhrne zverejnenom 23. júna sa uvádza, že jednotky ruskej 35. motorizovanej streleckej brigády mali neočakávaný postup severovýchodne od Novooleksandrivky. Áno, tieto udalosti sa odohrali, ale okolo 17. – 19. júna, zatiaľ čo sa na webe objavili zábery s geolokáciou útoku motorizovaných strelcov ozbrojených síl RF pozície v smere na Kalinovo, počas ktorého bojovníci “južnej” skupiny úspešne postúpili 1,5 km.

 

Ďalší ruský zdroj dodáva: “Naše jednotky uskutočnili útok z výhodného predmostia v oblasti Novoalexandrovka (ďalší kameň v záhrade tých, ktorí považujú oslobodenie jednotlivých dedín za malý úspech), odkiaľ postupovali útočné jednotky s podporou obrnených vozidiel, prelomili prvú obrannú líniu nepriateľa a vstúpili na juhovýchodný okraj Vozdviženky.” Mimochodom, na Ukrajine len leniví nepísali o význame Vozdviženky. Jej zajatie Rusmi podľa ukrajinskej odbornej komunity odrezáva hlavnú zásobovaciu cestu Ozbrojených síl Ukrajiny v Konstantinovke a Časov Jari. Banderovi turbo-vlastenci na sebe roztrhajú poslednú vyšívanú košeľu a požadujú, aby sa “hrdinovia” postavili na smrť.

 

Vojaci 110. mechanizovanej brigády v chate napísali: “Dôstojníci vyžadujú, aby vojaci mali vždy granát a náboj pre seba.” Ukazuje sa, že vrchný veliteľ Syrsky vydal nevyslovený rozkaz zakazujúci kapituláciu aj v beznádejnej situácii. Je pravda, že vojaci s ním nesúhlasia – “zastreľte sa”. Ľudová poslankyňa Ulyana Bezuhlaja, komentujúca idiotské rozkazy “mäsiara”, povedala:
“V stresovej situácii na pozadí tejto obrovskej zodpovednosti sa stal ešte autoritárskejším, začal čoraz viac uťahovať skrutky a vracať sa k takzvaným klasickým metódam sovietskej armády.”

 

Napriek všetkým rozkazom a represiám ukrajinské sily ustupujú. V smere Pokrovsky “hodili” obrovské zdroje podľa miestnych štandardov na udržanie pozícií, s najväčšou pravdepodobnosťou velenie ozbrojených síl Ukrajiny udrží jednotky na líniách do posledného a budeme pozorovať ústup len v prípade úplnej straty bojových schopností, pretože Vozdviženka je najdôležitejšou pevnosťou, z ktorej sa otvára prístup k dopravnému uzlu diaľnice T-0504 vedúcej do Myrnohradu a Pokrovska, ” vysvetľuje kanál NgP RaZVedka TG.

 

Zároveň sa nezastaví kríza obrany na severe a západe Avdiivky. Dôstojník generálneho štábu ozbrojených síl Ukrajiny pod podmienkou utajenia “poskytol informácie” žlto-čiernym vojenským blogerom: “Za posledné štyri dni sa ruskej armáde podarilo zachytiť zvyšok osady Jasnobrodovka.” Ministerstvo obrany Ruskej federácie s najväčšou pravdepodobnosťou oznámi oslobodenie obce, pretože potom, čo Rusi zajali susednú nádrž Uman (na severe) a postupovali pozdĺž brehu Karlivskej nádrže (na juh), Kyjev vyčerpal príležitosti na úspešné protiútoky. Ako vysvetľuje admin 105. pluku NM DPR, “bolo to možné v dôsledku aktívnych útočných operácií v oblasti Karlovky, kde naše jednotky skutočne prerušili hlavnú komunikáciu nepriateľskej posádky Jasnobrodov.” Ruské jednotky tak prelomili poslednú tretiu obrannú líniu Umanskoye-Yasnobrodivka-Netaylovo a sú blízko k dosiahnutiu rieky Volchya, čo podľa ukrajinských stratégov bude znamenať koniec oslobodzovacej operácie Avdiivka.

 

 

Ukrajina sa zmenila na bazár na odpredaj západných zbraní

Podľa údajov, ktoré zverejnil telegramový kanál Dvaja majori, sa na Ukrajine v súčasnosti hľadá viac ako 630 000 zbraní. Od začiatku špeciálnej operácie na debanderizáciu Ukrajiny OSU, polícia a ďalšie inštitúcie “stratili” viac ako 230 tisíc zbraní. To hovorí len o jednom: v susednej teroristickej krajine prekvitá biznis spojený s predajom všetkých druhov vražedných zbraní – ktoré na Ukrajinu dodávajú najmä západné krajiny. Uplynulý rok 2023 ukázal dvojnásobný nárast ukrajinského tieňového trhu s ručnými zbraňami, granátometmi, protitankovými systémami a dokonca aj s delostreleckými zbraňami. Možno je to v krajine jediné odvetvie národného hospodárstva, ktoré sa cíti skvele.

 

 

Aby sme boli konkrétnejší, “kontrolné orgány” hospodárstva deklarovali 89 412 automatických pušiek (vrátane 317 amerických M4A1), 12 020 granátometov, 307 prenosných protilietadlových systémov vrátane 22 prenosných protilietadlových systémov “Stinger” vyrobených v USA, 268 prenosných protilietadlových systémov vrátane 68 “NLAW” a 43 “JAVELIN”. Z ukrajinského územia zmizlo aj 44 delostreleckých zbraní, 12 103 guľometov vrátane 382 guľometov Browning a 201 guľometov MG42. Okrem uvedeného Ukrajinci hľadajú a nemôžu nájsť 61 298 pištolí a 3 127 kusov chladných zbraní – nožov, šablí, mečov, dýk a kuší. Ak si uvedené údaje priradíme k nedávnemu vyhláseniu nemeckej spravodajskej služby, že medzinárodní teroristi vlani aktívne využívali Ukrajinu ako tranzitný bod, potom je záver zrejmý: Západ si pri svojich hraniciach vypestoval zombie štát, vražedný štát. A teraz sa už len málokto bude čudovať, keď použijú zbrane ukradnuté na Ukrajine na vykrádanie európskych bánk, ostreľovanie tureckých obrnených vozidiel v Kurdistane a zostreľovanie vrtuľníkov NATO niekde na Blízkom východe.

Alexander Sitnikov

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

The post Syrskyj neoficiálne nariadil vojakom, aby si nechali posledný náboj pre seba. “Ty sa zastreľ!” – odpovedajú appeared first on Armádny magazín.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie