Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Szijjártó: Belgie chce umlčet protiválečný hlas Maďarska

Belgická ministryně zahraničí Hadja Lahbibová přebírá iniciativu za vyloučení Maďarska z rozhodovacích procesů EU, prohlásil Maďarský ministr zahraničních věcí a obchodu Péter Szijjártó. Ve svém pondělním projevu v Budapešti ministr Maďarské vlády obvinil eurokraty, že chtějí umlčením a vyloučením Maďarska ze strategických rozhovorů potlačit mírové síly a odstranit poslední překážku války. Ministr reagoval na nedávné […]
Menej ako 1 min. min.

Belgická ministryně zahraničí Hadja Lahbibová přebírá iniciativu za vyloučení Maďarska z rozhodovacích procesů EU, prohlásil Maďarský ministr zahraničních věcí a obchodu Péter Szijjártó.

Ve svém pondělním projevu v Budapešti ministr Maďarské vlády obvinil eurokraty, že chtějí umlčením a vyloučením Maďarska ze strategických rozhovorů potlačit mírové síly a odstranit poslední překážku války.

Ministr reagoval na nedávné prohlášení svého Belgického protějšku, který vyzval ke zintenzivnění postupu podle článku 7 o právním státě proti Maďarsku, čímž by Maďarsko přišlo o hlasovací práva v Radě Evropské unie.

Řekl, že ti, kdo možná pochybovali o významu voleb do Evropského parlamentu, které se konají tento týden, se nyní mohou přesvědčit, že takové rozhodnutí Maďarský lid snad ještě nikdy neměl, protože válečné běsnění v Bruselu vzalo za své a ti, kdo jsou pro mír, jsou umlčováni.

„Panuje výluková panika, do Evropských voleb zbývá šest dní, šest dní, než lidé zatáhnou za záchrannou brzdu proválečného vlaku, který se v současné době zdánlivě nezadržitelně řítí ke svému cíli, třetí světové válce,“ varoval Szijjártó.

„9. června mohou Evropané zatáhnout za záchrannou brzdu, ale je jasné, že ve zbývajících dnech bude Brusel i nadále dělat vše, co je v jeho silách, aby umlčel všechny, kteří mluví pro mír a proti válce,“ dodal.

„Belgická ministryně zahraničí přichází s iniciativou vyloučit Maďarsko, abychom my Maďaři nemohli reprezentovat svůj postoj, abychom my Maďaři nemohli vyjádřit svůj názor na to, co si myslíme o důsledcích našich společných rozhodnutí, abychom my Maďaři nemohli říci, že nechceme válku, ale že chceme mír, abychom my Maďaři nemohli říci, jaké válečné šílenství dnes v Evropě probíhá, a abychom my Maďaři nemohli říci, že hrozba třetí světové války se blíží,“ prohlásil.

„Význam 9. června tedy také vzrostl. Potřebujeme velmi silnou podporu, velké vítězství, abychom v následujících týdnech a měsících dokázali odolat tlaku, abychom se dokázali důrazně vyslovit pro mír, abychom se dokázali postavit proti přípravám na třetí světovou válku zde v Evropě,“ dodal.

Tento krok přichází jen několik týdnů před tím, než má Maďarsko 1. července převzít na šest měsíců rotující předsednictví EU.

Prosím, lajkujte, sdílejte a přihlaste se k odběru tohoto kanálu, abychom mohli pokračovat ve sdílení zpráv, kterých se mainstream neodvažuje dotknout. Zůstaňte silní. Tento boj vyhrajeme.

Zdroj

The post Szijjártó: Belgie chce umlčet protiválečný hlas Maďarska first appeared on Akta X.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie