Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Tacos de Calabaza: Lahodné a zdravé tekvicové tacos s avokádom, koriandrom a limetkou pre autentickú mexickú chuť

Tacos de Calabaza sú ideálnym spôsobom, ako pridať do svojho jedálnička sezónnu zeleninu a zároveň si vychutnať autentické mexické chute. Tieto tacos sú plné lahodne pečenej tekvice, ktorá je ochutená paprikou, kmínom a štipkou soli, čo jej dodáva úžasnú chuť a hrejivý nádych jesene. Na vrch si môžete pridať plátky avokáda, čerstvý koriander, limetku a […]
Menej ako 1 min. min.

Tacos de Calabaza sú ideálnym spôsobom, ako pridať do svojho jedálnička sezónnu zeleninu a zároveň si vychutnať autentické mexické chute. Tieto tacos sú plné lahodne pečenej tekvice, ktorá je ochutená paprikou, kmínom a štipkou soli, čo jej dodáva úžasnú chuť a hrejivý nádych jesene. Na vrch si môžete pridať plátky avokáda, čerstvý koriander, limetku a štipku syra – kombinácia, ktorá uspokojí každého milovníka rastlinných jedál. Sú jednoduché na prípravu, zdravé a súčasne dostatočne sýte na to, aby sa stali obľúbeným jedlom pre celú rodinu.

Tieto tacos sú skvelým spôsobom, ako do svojho jedálnička zaradiť viac rastlinných ingrediencií, a vďaka ich univerzálnosti si ich môžete prispôsobiť podľa vlastnej chuti. Môžete ich pripraviť ako rýchly obed, večeru alebo ich podávať na spoločných stretnutiach s priateľmi. V každom kúsku sa prelína chuť pečenej tekvice s jemnou krémovosťou avokáda a sviežosťou limetky. Tacos de Calabaza sú ideálnym jedlom pre jesenné dni, ktoré vám prinesie kúsok mexickej kultúry priamo na váš tanier!

Ingrediencie

Na tacos

2 šálky tekvice (maslová alebo hokkaido), nakrájaná na malé kocky

1 PL olivového oleja

1 ČL mletej papriky (alebo údenej papriky pre intenzívnejšiu chuť)

1/2 ČL mletého kmínu

1/2 ČL soli

1/4 ČL mletého čierneho korenia

8 malých tortíl (kukuričných alebo pšeničných)

Topping

1/2 šálky rozdrobeného syra queso fresco alebo feta

1 avokádo, nakrájané na plátky

1/4 šálky nakrájanej červenej cibule

Čerstvý koriander (na ozdobu)

1–2 limetky, nakrájané na mesiačiky

Nakladané jalapeños alebo salsa (voliteľné, pre extra pikantnú chuť)

Postup

Príprava tekvice: Predhrejte rúru na 200 °C. Na plech vystlaný papierom na pečenie rozložte kúsky tekvice, pokvapkajte olivovým olejom a posypte mletou paprikou, kmínom, soľou a čiernym korením. Dobre premiešajte, aby sa tekvica rovnomerne pokryla korením. Pečte 20–25 minút, alebo kým je tekvica mäkká a zlatistá. Po upečení nechajte mierne vychladnúť.

Príprava tortíl: Medzitým ohrejte tortilly na suchom panvici, asi 30 sekúnd z každej strany, alebo ich zohrejte priamo na horáku, aby získali mierne opečené okraje. Uložte ich do utierky alebo prikryte, aby zostali teplé.

Zostavenie tacos: Na každú tortillu položte vrstvu upečenej tekvice. Na vrch pridajte plátky avokáda, červenú cibuľu, posypte queso fresco alebo fetou a ozdobte čerstvým koriandrom. Podľa chuti pridajte nakladané jalapeños alebo salsu pre extra chuťový zážitok.

Podávanie: Tacos podávajte so štvrtinkami limetiek, ktoré môžu hostia vytlačiť na vrch podľa chuti. Tacos de Calabaza sú najlepšie čerstvé, keď sú tortilly ešte teplé a ingrediencie čerstvé.

Tipy

Pre extra chrumkavú textúru môžete pridať niekoľko pražených tekvicových semienok na vrch každého taco.

Ak chcete tacos trochu pikantnejšie, pridajte štipku čili prášku alebo cayenne do tekvicového korenia pred pečením.

Tacos de Calabaza môžete servírovať s fazuľovým pyré alebo ryžou, aby ste jedlo ešte viac zasýtili.

Tacos de Calabaza otázky a odpovede

Aký druh tekvice je najlepší na prípravu Tacos de Calabaza?

Na Tacos de Calabaza sa najčastejšie používa maslová tekvica alebo tekvica hokkaido, pretože majú prirodzenú sladkosť a pečením získavajú krémovú textúru. Hokkaido sa navyše nemusí šúpať, čo uľahčuje prípravu.

Môžem pripraviť Tacos de Calabaza vopred?

Áno, pečenú tekvicu môžete pripraviť vopred a skladovať ju v chladničke až 2 dni. Pred podávaním ju stačí jemne ohriať. Toppings, ako je avokádo a cibuľa, je však najlepšie pridať tesne pred servírovaním, aby zostali čerstvé.

Sú Tacos de Calabaza vhodné pre vegánov?

Áno, Tacos de Calabaza sú prirodzene vegánske, ak vynecháte syr alebo ho nahradíte vegánskym syrom. Môžete tiež použiť guacamole alebo fazuľové pyré na zvýraznenie chutí bez mliečnych produktov.

Ako môžem spraviť tacos pikantnejšie?

Pikantnosť môžete zvýšiť pridaním nakladaných jalapeños, čerstvého nasekaného čili alebo pikantnej salsy. Do tekvicového korenia môžete tiež pridať štipku cayennského korenia alebo čili prášku pred pečením.

Aký typ tortíl je najlepší?

Pre autentickú mexickú chuť sa odporúčajú kukuričné tortilly, ktoré majú výraznejšiu chuť a krásne doplnia pečenú tekvicu. Môžete však použiť aj pšeničné tortilly, ak máte radšej jemnejšiu textúru.

Je možné Tacos de Calabaza zmraziť?

Samotnú pečenú tekvicu môžete zmraziť a neskôr ju použiť na prípravu tacos. Neodporúča sa však zmrazovať celé tacos, pretože tortilly a čerstvé ingrediencie, ako je avokádo, môžu zmeniť textúru.

Aké ďalšie toppings sa hodia k Tacos de Calabaza?

K týmto tacos sa skvele hodia čierne fazule, čerstvá salsa, guacamole alebo nakladaná zelenina, ako je cibuľa či reďkovka. Pre extra chrumkavosť môžete pridať tekvicové semienka alebo pražené pekanové orechy.

Ďalšie inšpirácie

Príspevok Tacos de Calabaza: Lahodné a zdravé tekvicové tacos s avokádom, koriandrom a limetkou pre autentickú mexickú chuť je zobrazený ako prvý na Svetové recepty.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie