Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Tajná funkcia škrabky, ktorá vám uľahčí robotu ako nikdy predtým

Škrabanie zemiakov je často potrebná práca, ale určite nie zaujímavá. Ak však máte radi zemiaky, nič iné vám nezostáva. Nie vždy je dobrý nápad variť ich v šupke. V dnešnej dobe sa dajú zohnať zemiaky v šupke, ale nie sú veľmi ekonomickou voľbou. Ak nechcete jesť ryžu a cestoviny stále dokola, škrabaniu zemiakov sa nevyhnete. […]
Menej ako 1 min. min.

Škrabanie zemiakov je často potrebná práca, ale určite nie zaujímavá. Ak však máte radi zemiaky, nič iné vám nezostáva. Nie vždy je dobrý nápad variť ich v šupke. V dnešnej dobe sa dajú zohnať zemiaky v šupke, ale nie sú veľmi ekonomickou voľbou. Ak nechcete jesť ryžu a cestoviny stále dokola, škrabaniu zemiakov sa nevyhnete.

Škrabku dajte do opačnej polohy

Na šúpanie zemiakov už len málokto používa nôž. Určite je to najmenej pohodlná možnosť a tá, pri ktorej vzniká najviac odpadu. A pri dnešných cenách zemiakov je škoda časť z nich pri čistení vyhodiť.

Máme však pre vás tip, ako si škrabanie môžete uľahčiť a hlavne urýchliť. Dôležité je, aby vaša škrabka mala čepele na oboch stranách noža. Takto budete môcť škrabku aj obrátiť.

Nielen nadol, ale aj nahor

Zemiak, uhorku alebo mrkvu začnite jednoducho škrabať zhora nadol, ako zvyčajne. Potom sa však nevracajte späť hore, ale pokračujte v škrabaní zdola nahor opačnou stranou čepele. Možno budete prekvapení, že vás to nenapadlo skôr. Navyše, opačné škrabanie bude skvele fungovať pri všetkých ostatných druhoch zeleniny.

Bohužiaľ, tento trik nebudete môcť použiť so škrabkou, ktorá má špicatý koniec a len jednu čepeľ. Môžete ju však použiť na pohodlné vylúpnutie klíčkov zemiakov alebo iných poškodení hľúz. Ak však máte v rodine viacero milovníkov zemiakov, určite investujte do jednej s oboma stranami. Určite sa vám to oplatí z hľadiska úspory času.

Maslo, syr a čokoláda

Škrabky však nemusíte používať len na šúpanie ovocia a zeleniny. Využite skutočnosť, že ich konštrukcia umožňuje vytvárať rovnomerne tenké odrezky. Na chlieb naškrabte stuhnuté maslo. V tenkých hoblinách sa uvoľní oveľa rýchlejšie a umožní pohodlné natieranie. Môžete však strúhať aj syr na cestoviny alebo čokoládu na zdobenie tort alebo zmrzlinových pohárov.

Čo s tupou škrabkou?

Ak sa vám zdá, že vaša škrabka kladie väčší odpor ako predtým, možno ju treba naostriť. V takom prípade niekoľkokrát prejdite špičkou príborového noža po čepeli. Uvidíte, že bude opäť škrabať a lúpať ako nová.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie