Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Tajná prísada, ktorá urobí z praženice luxusné raňajky. Takto ju varia profesionáli

Miešané vajíčka sú jedným z najobľúbenejších raňajkových jedál, ale aj tieto jednoduché pokrmy môžu v sebe skrývať tajomstvá, ktoré ich premenia na gurmánsky zážitok. Zdeněk Pohlreich, známy český šéfkuchár, odhalil trik, ktorý mnohí ľudia nepoznajú a ktorý môže zlepšiť ich prípravu. Tajomstvo dokonalých miešaných vajec Podľa Pohlreicha je kľúčom k dokonalým miešaným vajíčkam použitie masla […]
Menej ako 1 min. min.

Miešané vajíčka sú jedným z najobľúbenejších raňajkových jedál, ale aj tieto jednoduché pokrmy môžu v sebe skrývať tajomstvá, ktoré ich premenia na gurmánsky zážitok. Zdeněk Pohlreich, známy český šéfkuchár, odhalil trik, ktorý mnohí ľudia nepoznajú a ktorý môže zlepšiť ich prípravu.

Tajomstvo dokonalých miešaných vajec

Podľa Pohlreicha je kľúčom k dokonalým miešaným vajíčkam použitie masla a smotany. Táto kombinácia nielenže zlepšuje chuť vajec, ale dodáva im aj krémovú a hladkú štruktúru. Dôležité však je, že Pohlreich nepripravuje miešané vajíčka na panvici, ale používa hrniec vo vodnom kúpeli.

Príprava krok za krokom

Príprava vo vodnom kúpeli. Potom znížte teplotu, aby voda len jemne bublala.

Vajíčka rozšľahajte. Na každé dve vajcia použite približne jednu polievkovú lyžicu smotany. Vajíčka a smotanu dôkladne premiešajte, kým sa dobre nespoja.

Misku s vajíčkami postavte do hrnca s vodou tak, aby sa dno misky nedotýkalo vody. Pomaly miešajte vajcia, aby sa rovnomerne uvarili a zostali krémové. Tento postup zabráni tomu, aby sa vajcia rozvarili, a zabezpečí, že budú mäkké.

Keď sú vajcia takmer hotové, pridajte kôstku masla a pokračujte v miešaní, kým sa maslo nerozpustí a nespojí s vajcami. Nakoniec vajcia podľa chuti osolíme a okoreníme.

Bylinky a servírovanie: Nakoniec pridajte nasekané čerstvé bylinky, napríklad pažítku alebo petržlenovú vňať, aby ste vajciam dodali sviežu chuť. Jemne premiešajte a ihneď podávajte, napríklad s čerstvým chlebom.

Prečo to funguje?

Maslo a smotana dodajú miešaným vajíčkam nielen krémovú konzistenciu, ale výrazne zlepšia aj ich chuť. Tuky v masle a smotane pomáhajú rovnomerne rozptýliť teplo počas varenia, čo zabraňuje rozvareniu vajec a zachováva ich krehkosť. Takto pripravené vajcia sú mäkké, nadýchané a neodolateľne chutné.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie