Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Tajomstvo najlepšej marinády na kuracie prsia na grile. Zmiešajte horčicu a toto

Ak chcete dodať kuraciemu mäsu jedinečnú chuť a vôňu, nie je nič lepšie ako správna marináda. Vďaka jednoduchému receptu, ktorý kombinuje intenzitu horčice s aromatickými bylinkami, sa vaše grilované kurča stane skutočnou pastvou pre chuťové bunky. Hľadáte spôsob, ako mať dokonale ugrilované kurča? Šťavnaté, aromatické a plné chuti? Máme pre vás dokonalé riešenie – najlepšiu […]
Menej ako 1 min. min.

Ak chcete dodať kuraciemu mäsu jedinečnú chuť a vôňu, nie je nič lepšie ako správna marináda. Vďaka jednoduchému receptu, ktorý kombinuje intenzitu horčice s aromatickými bylinkami, sa vaše grilované kurča stane skutočnou pastvou pre chuťové bunky.

Hľadáte spôsob, ako mať dokonale ugrilované kurča? Šťavnaté, aromatické a plné chuti? Máme pre vás dokonalé riešenie – najlepšiu marinádu na kuracie mäso na báze horčice! Stačí len niekoľko jednoduchých ingrediencií a chvíľka miešania a na grile môžete vytvoriť skutočné kúzlo.

Tajomstvo je v jednoduchosti

Táto marináda je esenciou lahodného grilovania. Kombinácia horčice, citrónovej šťavy, cesnaku, olivového oleja a byliniek vytvára dokonalú rovnováhu chutí, ktorá z kurčaťa vyzdvihne to najlepšie. Horčica dodáva pikantný nádych, citrónová šťava jemnú kyslosť, cesnak arómu, olivový olej šťavnatosť a bylinky dotvárajú celok s nádychom provensálskej sviežosti.

Základný recept je ideálnym základom pre ďalšie experimenty. Máte radi ostrejšie chute? Vyberte si dijonskú horčicu. Dávate prednosť jemnejšej verzii? Siahnite po lahôdkovej horčici. Pridajte čerstvé bylinky, napríklad petržlen, koriander, bazalku alebo tymián. Experimentujte s korením, napr. s pálivou paprikou, kari alebo medvedím cesnakom. Možnosti sú neobmedzené!

Prísady na najlepšiu marinádu na kuracie mäso:

60 g dijonskej horčice,

20 ml citrónovej šťavy,

2 strúčiky cesnaku,

60 g oleja (napr. olivového),

1/2 čajovej lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia,

1/2 čajovej lyžičky soli,

1 čajová lyžička drveného koriandra,

1 čajová lyžička tymiánu,

1 čajová lyžička bazalky.

Rýchla a jednoduchá marináda

Príprava marinády vám zaberie doslova pár minút. Stačí zmiešať všetky ingrediencie v nádobe a potom v nej dôkladne obaliť kúsky kurčaťa – filé, stehná alebo možno jemné morčacie mäso? Výber je na vás! Marinovanie trvá približne hodinu, ale ak máte čas, môžete nechať kurča v marináde cez noc – mäso bude ešte aromatickejšie a šťavnatejšie.

Grilujte a vychutnávajte!

Keď je kurča dobre marinované, je čas grilovať! Rozohrejte grilovací rošt, grilovaciu panvicu alebo elektrický gril a grilujte kurča do zlatista a požadovaného stupňa prepečenia. Podávajte s obľúbenou prílohou, napríklad s grilovanou zeleninou, zemiakmi z rúry, šalátom alebo omáčkou.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie