Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Tajomstvom veľkej úrody paradajok je droždie. Je tu však jedna podmienka, treba ho použiť iba v tomto období!

Jedno z dôležitých hnojení, ktoré odporúčam aplikovať v júni je hnojenie droždím. Vďaka nemu dokáže dopestovať bohatú úrodu paradajok aj začiatočník. V dnešnom článku vám prezradím, ako si takéto hnojivo pripraviť a v čom je prospešné pre naše paradajky. V skutočnosti droždie nie je hnojivo, ale prírodný a cenovo dostupný stimulátor rastu. Keď sa účinné […]
Menej ako 1 min. min.

Jedno z dôležitých hnojení, ktoré odporúčam aplikovať v júni je hnojenie droždím. Vďaka nemu dokáže dopestovať bohatú úrodu paradajok aj začiatočník.

V dnešnom článku vám prezradím, ako si takéto hnojivo pripraviť a v čom je prospešné pre naše paradajky. V skutočnosti droždie nie je hnojivo, ale prírodný a cenovo dostupný stimulátor rastu.

Keď sa účinné kvasinkové mikroorganizmy dostanú do pôdy, rýchlo rozložia akúkoľvek organickú hmotu a vytvárajú dusík, fosfor, draslík a ďalšie výživné prvky, ktoré sú ľahko dostupné pre korene rastlín.

Maximálny efekt z hnojenia kvasnicami preto získate, ak najskôr rozsypete organické hnojivo, ako je kompost, peletky suchého hnoja, tráva atď.

Neodporúča sa zavádzať kvasinky do pôdy, ktorá je chudobná na výživu a má nízky obsah organických látok. Najlepší čas na aplikáciu je jún, keď kvitnú paradajky.

V júli, keď paradajky dozrievajú, sa už droždie aplikovať neodporúča.

Príprava kvasnicovej infúzie je jednoduchá. Budeme potrebovať malý balíček suchého droždia, zvyčajne 7-11 gramov.

Vložte kvások do dvoj- až trojlitrovej nádoby alebo vedra. Pridajte 2 polievkové lyžice cukru a nechajte na teplom mieste presne 24 hodín.

Po uplynutí tejto doby zrejúci kvások rozriedime v 10 litroch vody a každej paradajke doprajeme pri koreni zhruba pol litra zálievky.

Týmto jednoduchým spôsobom kvások pridá 15-30% k celkovému výnosu paradajok.

The post Tajomstvom veľkej úrody paradajok je droždie. Je tu však jedna podmienka, treba ho použiť iba v tomto období! appeared first on Šikovník.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie