Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Takéto veľkonočné vajíčka ste ešte nevideli! Ide o jednoduché domáce triky, ktoré z nich spravia skutočné dielo

30.03.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Fotopogledi). Bez veľkonočných vajíčok nie je Veľká noc! Táto zakorenená tradícia je príležitosťou na fantastickú zábavu. Stojí za to vyskúšať domáce metódy farbenia vajec. Prirodzené a s krásnym efektom! Veľkonočné vajíčka sú symbol, ale aj príležitosť na kreatívnu zábavu. Foto: shutterstock/Fotopogledi Veľká noc je predovšetkým časom radosti a oslavy […]
Menej ako 1 min. min.

30.03.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Fotopogledi).

Bez veľkonočných vajíčok nie je Veľká noc! Táto zakorenená tradícia je príležitosťou na fantastickú zábavu. Stojí za to vyskúšať domáce metódy farbenia vajec. Prirodzené a s krásnym efektom!

Veľkonočné vajíčka sú symbol, ale aj príležitosť na kreatívnu zábavu.
Foto: shutterstock/Fotopogledi

Veľká noc je predovšetkým časom radosti a oslavy zmŕtvychvstania Krista, čo je v slovenskej kultúre veľmi dôležité. Je to tiež príležitosť pestovať bohaté tradície, ktoré sa dedia z generácie na generáciu. Niektoré z nich sú príležitosťou na skvelú rodinnú zábavu. Jednou z nich je zdobenie kraslíc, ktoré sú neodmysliteľným dekoratívnym a symbolickým prvkom. Skôr ako siahnete po umelých farbivách, vyskúšajte prírodné metódy.

Symbol, ale aj príležitosť na kreatívnu zábavu. Vytvorte si vlastné malé umelecké diela

Veľkonočné vajíčka majú dlhú históriu a symbolizujú veľa rôznych vecí, vrátane nového života, plodnosti, nádeje a znovuzrodenia. Stojí za to dodať, že ich konotácie stále súvisia s pohanskými rituálmi, hoci ich význam dokonale zapadá do kresťanstva.

Vajíčka boli symbolom jari a znovuzrodenia prírody po dlhej zime. Postupom času sa tak stali aj symbolom zmŕtvychvstania Ježiša Krista a ich vymyslené vzory symbolizujú radosť a nádej.

Zdobenie kraslíc je u nás rovnako hlboko zakorenené ako zdobenie vianočného stromčeka. A stojí za to zabezpečiť, aby sa v tejto tradícii pokračovalo, pretože je to veľmi kreatívna zábava pre veľkých aj malých domácich umelcov. Na trhu je množstvo umelých farbív na maľovanie vajíčok, no fantastický nápad je použiť zeleninu a korenie.

Na rôznych blogoch môžeme vidieť veľa magických spôsobov. Bordeauxské veľkonočné vajíčka získate namočením vajíčok do vývaru zo šupiek červenej cibule. Zmodrajú, ak ich namočíme spolu s uvarenou, nastrúhanou červenou kapustou.

Na rôznych blogoch môžeme vidieť veľa magických spôsobov, ako na veľkonočné vajíčka.
Foto: instagram.com/food_square/

Veľmi pútavý spôsob získania veľkonočných vajíčok s mesačnou textúrou vložením do ibištekového odvaru. Efekt je skutočne veľkolepý!

Intenzívnu žltú farbu získate varením vajec vo vode s mletou kurkumou (2 čajové lyžičky na liter).

Zelenú farbu možno najlepšie dosiahnuť, ak sa veľkonočné vajíčka uvaria v kurkume a potom sa vložia do vývaru z červenej kapusty.

Na vajíčka stačí umiestniť listy a získate tak nádherné vzory.
Foto: instagram.com/food_square/

Na vajíčka stačí umiestniť listy a získate nádherné vzory. Použijeme napr. petržlenovú vňať alebo kôpor na vajcia a pevne ich zabalíme do gázy alebo pančuchy. Vložte malé balenie do vybraného farbiaceho nálevu. Čím dlhšie, tým lepšie!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Tento jednoduchý trik vám pomôže olúpať vajíčka. Škrupiny sa behom chvíle odlepia

Ručne vyrobené veľkonočné vajíčka môžu vyzerať naozaj pôsobivo. Ako vyrobiť jedinečné kraslice?

The post Takéto veľkonočné vajíčka ste ešte nevideli! Ide o jednoduché domáce triky, ktoré z nich spravia skutočné dielo appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie