Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Takto ľahko urobíte hnojivo z cibuľových šupiek. Rastliny to milujú

Cibuľa je stereotypná národná zelenina. Treba povedať, že Slovensko cibuľu zbožňuje. Len ťažko sa nájde záhrada bez tejto zeleniny, nehovoriac o kuchyniach. Zaujímavé je, že málokto vie, že táto zelenina sa dá využiť naplno aj jej šupky. Už ste niekedy vyrábali hnojivo z cibuľových šupiek? Ak nie, určite musíte tento patent vyskúšať. Prečo si vyrobiť […]
Menej ako 1 min. min.

Cibuľa je stereotypná národná zelenina. Treba povedať, že Slovensko cibuľu zbožňuje. Len ťažko sa nájde záhrada bez tejto zeleniny, nehovoriac o kuchyniach.

Zaujímavé je, že málokto vie, že táto zelenina sa dá využiť naplno aj jej šupky. Už ste niekedy vyrábali hnojivo z cibuľových šupiek? Ak nie, určite musíte tento patent vyskúšať.

Prečo si vyrobiť domáce hnojivo?

Napriek tomu, že o hnojivách bolo napísané a povedané už takmer všetko, mnoho ľudí sa stále inštinktívne rozhoduje pre špecializované, chemické prípravky.

Nie je to chyba, skôr ide skôr o preplácanie výrobku. Doma vyrobené hnojivá sú nielen ekologickejšie, ale aj oveľa lacnejšie. Mýtom je aj domnienka, že ich príprava je náročná.

Napríklad výroba hnojiva z cibule vás bude stáť okrúhlu nulu, ak ju, samozrejme, denne používate v kuchyni. Garantujeme vám, že príprava nami navrhovaného hnojiva vám nezaberie viac času ako uvarenie šálky čaju.

Vlastnosti cibuľových šupiek

Na starej téze, že šupky obsahujú najviac vitamínov, je veľa pravdy. Nie je to inak ani v prípade spomínanej cibule.

Cibuľové šupky sú bohaté na také zlúčeniny, ako sú železo, draslík, horčík, meď, mangán, vápnik, selén, bór, vitamíny skupiny B, vitamín C a vitamín E. Je to skutočná vitamínová bomba.

Ako vyrobiť hnojivo z cibuľových šupiek?

Ak chcete vyrobiť hnojivo z cibuľových šupiek, pripravte si 1,5-litrovú alebo väčšiu nádobu a naplňte ju cibuľovými šupkami. Potom všetko zalejte litrom teplej vody a nádobu uzavrite.

Prípravok nechajte stáť 24 hodín na chladnom, tienistom mieste. Po uplynutí tejto doby roztok preceďte. Tento prípravok nie je potrebné riediť, hoci to samozrejme môžete urobiť, ak máte pocit, že zmes je príliš silná.

Pokračujte v zalievaní raz týždenne. Výborne sa hodí pre črepníkové kvety, napríklad orchidey. Zvýši úrodu zeleniny, napríklad uhoriek a paradajok, ako aj ovocia, napríklad ríbezlí a egrešov. Pri tomto jednoduchom ošetrení nepoznáte vlastnú úrodu. Garantujeme vám, že ak ho raz použijete, už sa nikdy nevrátite k chemickým ekvivalentom.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie