Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Takto miniete viac peňazí a ani o tom neviete. Ako nás obchody nabádajú, aby sme nakupovali?

14.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/stevepb). Stáva sa, že nemáte v úmysle niečo kúpiť, a potom vojdete do obchodu a kúpite si to a ešte viac? Je pravdepodobné, že ste sa nechali zlákať marketingovým trikom, o ktorom si ani neuvedomujete, že sa deje. Aké techniky na nás obchody používajú? Prečo radi nakupujeme oblečenie? Jednoduché […]
Menej ako 1 min. min.

14.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/stevepb).

Stáva sa, že nemáte v úmysle niečo kúpiť, a potom vojdete do obchodu a kúpite si to a ešte viac? Je pravdepodobné, že ste sa nechali zlákať marketingovým trikom, o ktorom si ani neuvedomujete, že sa deje. Aké techniky na nás obchody používajú? Prečo radi nakupujeme oblečenie?

Jednoduché triky na zvýšenie predaja, o ktorých netušíme.
Foto: shutterstock/antoniodiaz

Nakupovanie v obchodoch s oblečením sa javí ako úplne prirodzená činnosť a málokedy pri tom máme podozrenie, že na nás niekto používa množstvo marketingových trikov. Ukazuje sa však, že pár nenápadných vecí môže ovplyvniť naše správanie a rozhodnutia, ktoré robíme pri nakupovaní. Ktoré stoja za pozornosť? Všimli ste si to už predtým?

Jednoduché triky na zvýšenie predaja, o ktorých netušíme. Inšpirovali ste sa hudbou?

V prvom rade sa oplatí vziať do úvahy hudbu, ktorú počujeme pri vstupe do daného obchodu. V roku 1986 výskumníčka Julie Baker poukázala na to, že vhodná hudba môže ovplyvniť naše správanie a rozhodnutia. Čo presne funguje? Ide o hlasitosť, tempo aj rytmus.

Hlasná a rýchla hudba v obchodoch nás často núti kúpiť si niečo skôr, ako si to dôkladne premyslíme. Berieme si viac a až po príchode domov si uvedomíme, že sme minuli peniaze na niečo, čo vlastne nepotrebujeme. Niektoré reťazce uprednostňujú aj pomalú hudbu, ktorá nás uvoľňuje a núti nás pohybovať sa pomalšie a tráviť viac času v predajni prezeraním sortimentu.

Pozor, akcia! Nakupujeme viac, pretože si myslíme, že je to výhodné

Obchody nás povzbudzujú aj výpredajmi a pútavými červenými bannermi. Keď ich vidíme, hneď nás napadne, či to, čo potrebujeme, nie je teraz lacnejšie. V dôsledku toho často chodíme do obchodu a namiesto jednej veci si kúpime niekoľko ďalších, pričom v konečnom dôsledku minieme veľa peňazí.

Navyše sa niekedy stáva, že v tom istom obchode nakupujeme položky, na ktoré sa akcia nevzťahuje. Podobná situácia je aj pri akciách „1+1“. Myslíme si, že je to pre nás výhodné, ale v skutočnosti nakupujeme viac a riadime predaj.

Pozor, akcia! Nakupujeme viac, pretože si myslíme, že je to výhodné.
Foto: Pixabay/Vika_Glitter

Výber aj v rade pri pokladni. Postavenie regálov s malými vecami

Určite ste si všimli, že keď stojíte v rade pri pokladni, sú tam police s drobnosťami, ako sú ponožky, parfumy, šperky či bytové doplnky. Počas čakania, kým na nás príde rad, si ich často prezeráme a pridávame k nákupom. Je to tiež spôsob, ako nás siete povzbudzujú míňať ešte viac peňazí.

Navyše celkové usporiadanie sortimentu v predajni väčšinou nie je vecou náhody. Keď vojdeme dovnútra, spočiatku nás lákajú tie, ktoré sú najdrahšie, najkrajšie a „navrchu“. Máme ich vo výške očí, aby sme podporili nákup. Lacnejšie produkty alebo tie v akcii sú často umiestnené vyššie alebo nižšie, aby nepútali našu pozornosť tak ako drahšie položky.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Nemecko dáva zbohom hnedým vajíčkam. Majú na to konkrétny dôvod

Chcete svojmu dieťaťu kúpiť smart hodinky? Nezabudnite skontrolovať, či majú tieto funkcie

The post Takto miniete viac peňazí a ani o tom neviete. Ako nás obchody nabádajú, aby sme nakupovali? appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie