Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Takto môžete vybieliť zažltnuté tenisky po vypraní. Všetko, čo potrebujete, je v kuchyni

20.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Yuriy Golub). V lete radi nosíme biele tenisky, ktoré už roky nevychádzajú z módy a hodia sa k mnohým štýlom. Môžeme ich nosiť k šortkám aj šatám. Čo však robiť, ak topánky po umytí zožltnú? Zistite príčiny žltnutia tenisiek a domáce metódy ich čistenia. Vyrobte si domácu čistiacu pastu […]
Menej ako 1 min. min.

20.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Yuriy Golub).

V lete radi nosíme biele tenisky, ktoré už roky nevychádzajú z módy a hodia sa k mnohým štýlom. Môžeme ich nosiť k šortkám aj šatám. Čo však robiť, ak topánky po umytí zožltnú? Zistite príčiny žltnutia tenisiek a domáce metódy ich čistenia.

Vyrobte si domácu čistiacu pastu z kuchynských produktov a očistite zažltnuté biele tenisky.
Foto: shutterstock/Yuriy Golub

Každý z nás chce mať tenisky snehobiele. Bohužiaľ, niekedy zožltnú. Stáva sa to preto, že pri umývaní alebo sušení topánok robíme chyby. Nepekné škvrny však vieme odstrániť pomocou prípravkov z kuchynskej skrinky.

Biele tenisky zožltli? Tieto chyby už nerobte

Biele tenisky žltnú od vlhkosti, potu a dokonca aj od niektorých kozmetických prípravkov. Tento jav je často spôsobený mokrou obuvou. Za nepekné žlté fľaky má na svedomí aj nesprávne skladovanie obuvi a zlá starostlivosť.

Tenisky môžu tiež ihneď po vypraní zožltnúť. To znamená, že sme použili tvrdú vodu alebo čistiaci prostriedok nebol dobre opláchnutý.

Žlté škvrny sa môžu objaviť aj pri sušení topánok, keď sú vystavené priamemu slnečnému žiareniu. Potom silné ultrafialové lúče spôsobia, že biely materiál zožltne. Preto je lepšie sušiť topánky v tieni.

Najlepšie je však biele tenisky sušiť vo vyvetranej miestnosti a nechať sušiť pri izbovej teplote. Taktiež neodporúčame urýchľovať proces sušenia fénom alebo ohrievačom.

Ako sa zbaviť žltých škvŕn z bielych tenisiek? Používajte kuchynské produkty

Ak sme sa pri praní či sušení tenisiek pomýlili a objavia sa žlté škvrny, oplatí sa ich vyčistiť prípravkami z kuchynskej skrinky. Vyrobíme si napríklad čistiacu pastu s trochou vody a sódy bikarbóny, ktorá je známa svojimi bieliacimi vlastnosťami.

Ak chceme dosiahnuť lepší čistiaci účinok, vymeňte vodu za saponát, ocot alebo peroxid vodíka. Túto pastu naneste na biele tenisky, dôkladne ich umyte a následne poriadne osušte.

Namiesto sódy bikarbóny môžete použiť iné prípravky, ktoré zažltnuté tenisky vybielia. Hovoríme o bielej zubnej paste, draselnom mydle, detskom púdri s mastencom či obyčajnom zemiakovom škrobe.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Toto je letná nočná mora každej ženy. Potrite si ňou žlté škvrny v podpazuší. Blúzka bude opäť biela

Ako odstrániť škvrny od červeného vína? Tieto jednoduché spôsoby problém vyriešia

The post Takto môžete vybieliť zažltnuté tenisky po vypraní. Všetko, čo potrebujete, je v kuchyni appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie